Kutyának nem kell a mexikói elnöki gép, a kriptotőzsde tokenért megvenné

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A mexikói székhelyű kriptovaluta tőzsde, az Isatech 138 millió dollár értékű tokent és egy nagy földterületet adna az ország elnöki magánrepülőjéért.

Ide a repülőt a tokenekért cserébe!

Ha az Isatech merész terve bejön, a mexikói kormány több száz milliárd dollár értékű Amero (AMX) tokennel és egy 1400 hektárnyi, dél-alsó-kaliforniai fölterülettel is gazdagabb lehet. 2008-ban az Isatech 2,8 millió dollár értékű Amero-t fizetett egy 1400 hektáros földért a Mexikóhoz tartozó államban. Most az elnöki repülőgépet szeretnék megvásárolni, amelyért 138 millió dollár értékű AMX tokent és egy 8 millió dollár értékű földet adnak.

A monterrey-i Isatech kriptotőzsde a Boeing 787-es típusú repülőgépet a külföldi méltóságok szállítására szeretné használni. Az elnök sugármeghajtású magángépe mellett a kriptotőzsde üzemeltetője igényt tartana egy Learjet-re és a haditengerészet egy helikopterére is. Ez utóbbit a monterrey-i térségben gyakran keletkező erdőtüzek oltásához és a mentési műveletekhez akarják használni.

Az Isatech vezérigazgatója, Alfonso Jiménez azt nyilatkozta a helyi sajtónak, hogy már elküldték a hivatalos ajánlatot a kormánynak, amelyben részletesen meghatározták a feltételeket. A kriptovállalat azt állítja, hogy a földje tökéletes lenne egy turisztikai fejlesztési projekt megvalósításához is. A vállalatnak ebben igaza lehet, hiszen a környék hihetetlen növény és állatvilággal rendelkezik, emellett pedig gyönyörű tengerpartja és égkék vize igazi turistacsalogató lehet.

Az elnök szabadulna a repülőtől

Andres Manuel Lopez Obrador, mexikói elnök tavaly bejelentette, hogy repülőgépe eladó. Azóta viszont senki sem tett ajánlatot. Néhány nappal ezelőtt az elnök úgy döntött, hogy kisorsolja a repülőt. A sorsoláshoz elég volt egy mindössze 27 dolláros sorsjegyet venni. Obrador azért akar minden áron megszabadulni a repülőtől, mert nem szeretne az elődjéhez, Enrique Peña Nieto elnökhöz hasonlítani. A volt mexikói vezető 2016-ban vásárolta a Dreamliner-t 218 millió dollárért, ami akkoriban a világ egyik legdrágább repülőgépének számított. Mivel Obrador nem híve a féktelen költekezésnek, valószínűleg nem csap le az Isatech ajánlatára sem. Úgy tűnik számára az elvek fontosabbak a pénznél. Most már csak az a kérdés, hogy a szerencsés nyertes mit kezd majd a Boeing-gal aminek már maga a fenntartása is vagyonokat emészt fel.

Kapcsolódó cikkek:

Blokklánc technológiát fog használni a Boeing az UAV-ok követésére

A mexikói földrengés áldozatainak megsegítésére kriptopénz adományokat gyűjtenek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.