Kuvait legnagyobb bankja is a RippleNetet választotta

A Kuvaiti Nemzeti Bank (NBK) egy a RippleNet blokkláncán alapuló határokon átnyúló utalási termék bevezetését tervezi, áll egy december 27-ei hivatalos közleményben.

Az 1952-ben alapított intézmény a legnagyobb pénzügyi szervezet az országban, a 2017-es éves jelentése alapján a felügyelete alatt álló eszközök értéke elérte a 86.3 milliárd dollárt.

Az NBK a lépéssel az első az országban, mely hazautalási terméket vezet be “NBK Direct Remit”  néven — ami nemzetközi valós idejű utalásokat jelent a RippleNet blokklánc technológiája révén. A termék célja, hogy gyorsabbá tegye a határokon átívelő utalásokat.

Dimitrios Kokosioulis, a szervezet operációs és technológiai ügyvezetője elmondta, a lépéssel a bank ügyfelei “pillanatok alatt tudnak pénzt utalni”, “a nap bármely időszakában.” Kokosioulis hozzátette, a szolgáltatás Jordániában is elérhető lesz, amit más közel-keleti és ázsiai országok követnek.

Novemberben a malajziai hitelintézet, a CIMB Group Holdings Bhd csatlakozott a RippleNethez. A CIMB a Ripple XCurrent termékét fogja integrálni, ami egy szoftvermegoldás a nemzetközi átutalások végrehajtásához, amit csak “SpeedSend” névre kereszteltek.

Szintén novemberben a japán bank és pénzügyi szolgáltató óriás, a Mitsubishi UFJ Financial Group szintén elkötelezte magát a Ripple használata mellett, amely segítségével egy szintén nemzetközi utalási szolgáltatás bevezetését tervezi Brazíliában a Banco Bradesco helyi bankkal közösen. A termék célja “hogy segítse a bankokat abban, hogy kereskedelmi forgalomba hozzanak egy nagy sebességű, átlátszó és lekövethető határokon átívelő fizetési megoldást Japán és Brazília között.”

Októberben a Ripple elindította a régóta várt valós idejű elszámolási platformját az xRapidot, ami elsődlegesen a kereskedelmi bankokat célozza. Az xRapid platform missziója, hogy felgyorsítsa a nemzetközi utalásokat, mialatt elavulttá és kivezethetővé teszi a nostro számlákat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük