A League of Legends alapítóját is átverték egy 15 millió dolláros kriptopénz bányász csalásban

A Riot Games és a League of Legends társalapítója, Marc Merrill egy 15 millió dolláros kriptopénz bányász csalás áldozata lett. 

A héten a Forbes számolt be róla, hogyan verték át többek között a League of Legends alapítóját, Marc Merrill egy lopott hitelkártyával egy kriptopénz bányász csalásban.

A milliomos American Express kártyáját, pontosabban a kártya adatokat lopták el és arra használták, hogy az Amazon felhőszolgáltatásait kihasználva kriptopénzt bányásszanak.

Matthew Ho-t, egy szingapúri lakost gyanúsítanak azzal, hogy ő állhat a csalás mögött. Ho már 2014 óta folytatott kriptopénzes csalásokat hasonló módszerrel. Az Amazon és a Google szerverein keresztül bányászott kriptopénzt, a szerver üzemeltetés költségeit pedig lopott hitelkártyákkal finanszírozta. Végül 2018 januárjában bukott le Ho, amikor egy 5 millió dolláros Amazon számlát sikerült “kibányásznia”.

Az ügyészségi dokumentumokból nem derült ki, pontosan hogyan jutott a csaló Marc Merrill hitelkártya adataihoz, annyi azonban ismert, hogy az Amazont sikerült átvernie egy hamis kaliforniai jogosítvánnyal. Legalább egy számlát, 135 ezer dollár értékben Merrill kártyájáról fizetett a csaló.

Összesen 15 millió dollár értékben emeltek vádat csalás és okirat hamisítás ügyében Matthew Ho ellen.