Leállt a Dash blokklánc a frissítési kísérlet következtében

Leállt a Dash blokklánc a hálózatfrissítés következtében, miután a fejlesztők a 19-es verzióra próbáltak áttérni. A blokkgenerálás mindaddig állt, amíg elegendő bányász és masternode nem frissített a sebtiben kiadott 19.1.0 hotfixre.

Dash blokklánc leállás, az ok még tisztázásra vár

2023. május 22-én, hétfőn a Dash blokklánca leállt blokkokat generálni a fejlesztők által tervezett 19-es verziófrissítés implementálása következtében. Samuel Westrich, a Dash Core Group CTO-ja a probléma felfedezésekor, helyi idő szerint 1:12-kor Twitteren részletezte az esetet. Westrich tweetjében elmondta, hogy a Dash Core frissítése a 19-es verzióra akadályba ütközött, aminek következtében a blokklánc kettévált.

“Leállt a lánc, és jelenleg nem generál blokkokat. Mindenki a probléma kivizsgálásán dolgozik. További információkat közlök a Twitteren, amint rendelkezésre állnak”írta.

Az óta eltelt időben, május 23-án 15:30-kor, a blokkgyártás mar újra aktív. A dash.org blokklánc-felfedezője például azt jelzi, hogy az utolsó bányászott blokk a 1 875 305-ös magasságban volt, amelyet a Viabtc bányászott.

A blokkgenerálási hibára reagáltak a felhasználok a Twitteren és más közösségi média platformokon. Csak néhány nappal korábban, május 15-én a hivatalos Dashpay Twitter-fiók arra kérte a Dash hálózat összes felhasználóját, hogy “frissítsék a szoftverüket a közelgő hard forkhoz”. Pasta, a Dash Core egyik fejlesztője, mintegy 1 nappal ezelőtt írta ki, hogy a 19.1.0 verzió kiadása megoldást nyújt a felmerült problémákra.

“Ez a kiadás megoldja a blokkgenerálás állását, amint elégséges számú masternode és bányász frissített. Kérjük, vegyétek figyelembe a kiadási bejelentésben felsorolt ismert problémákat. Lehet, hogy újraindítás szükséges.” – írta Pasta tweetjében, amelyet május 22-én 13:33-kor tett közzé.

“Köszönjük a kemény munkát, amit ebbe belefektettek. Reméljük, hogy a következő elemzésben komoly erőfeszítést tesznek az eset után, hogy kiderítsék, hogyan fordulhatott elő ez, és mit tehetünk annak érdekében, hogy ilyen hibák soha ne fordulhassanak elő újra. A Dash hírneve súlyosan sérült ma, és a javításnak strukturálisnak kell lennie.”válaszolta egy Twitter-felhasználó.

A kis piaci kapitalizációjú coinok egyik fő problémája, hogy nincs elég fejlesztő, aki a kódbázist karban tartsa, az updateket rendben auditálja. A GitHubon elérhető adatok alapján a Dashnak mindössze 3(!) aktív fejlesztője volt, akik 2023-ban hozzájárultak a dashpay / dash repohoz ilyen olyan formában. A piaci értéke közel fél milliárd dollár.

További Dash hírek: