Menekül a tőke a KuCoin tőzsdéről

A KuCoin kriptovaluta tőzsde megdöbbentően sokat vesztett el tartalékaiból. Több, mint 20%-kal csökkent a felhasználók által tartott tartalék a legutóbbi proof-of-reserves (PoR) jelentés szerint.

Kivonták a tőkét a KuCoinról a felhasználók

A Kucoin tartalék tőke csökkenése a felhasználók kivonási hullámának köszönhető, ami azután következett be, hogy az Egyesült Államok kormánya a pénzmosási törvény állítólagos megsértése miatt pert indított a kriptotőzsde ellen.

A legújabb tartalékokról készült jelentése, a proof-of-reserves (PoR) riportja azt mutatja, hogy a felhasználók által a kriptotőzsdén tartott eszközök mögötti KuCoin tartalék tőke az alábbiakból áll jelenleg:

  •  12 115 Bitcoin (BTC),
  • 112 763 Ethereum (ETH),
  • 963,72 millió USDT
  • 39,35 millió USDC.

A jelenlegi KuCoin tartalék tőke a kulcsfontosságú kriptovaluták állományának jelentős csökkenését mutatja.

A legutóbbi, februári jelentéshez képest a felhasználók BTC-állománya 25,4%-kal, az ETH 21,91%-kal, az USDT pedig 21,5%-kal csökkent.

Nem véletlenül csökkent a KuCoin tartalék tőke

A tartalékok csökkenése a tőzsdéről történő kivonások megugrását követi. Már mi is beszámoltunk arról, ahogy a KuCoin több mint 1,2 milliárd dollárnyi pénzkivonást tapasztalt. A kiáramlás összesen 274 millió USDT és 15 500 ETH volt a KuCoin tárcáiból mindössze néhány óra leforgása alatt.

Sokan a kivonásokat a nemrégiben felhozott vádemeléssel hozzák összefüggésbe, amelyben a KuCoint és alapítóit egy több milliárd dolláros bűnszövetség szervezésével vádolják.

Damian Williams amerikai ügyész hivatalos nyilatkozatában azt állította, hogy a KuCoin engedély nélküli pénzátutalási vállalkozásként működik az Egyesült Államokban. Az ügyész a banktitokról szóló törvény megsértésével is megvádolta a tőzsdét, mivel nem hajtott végre megfelelő pénzmosás elleni intézkedéseket.

A vádemelést követően a KuCoin 10 millió dolláros token airdrop-ot jelentett be. Johnny Lyu, a KuCoin vezérigazgatója azt állította, hogy ennek a kezdeményezésnek az a célja, hogy kompenzálja azokat, akiket a közelmúltbeli kivonások miatti fennakadások érintettek, és egyben kifejezzék hálájukat hűségükért ezekben a kihívásokkal teli időkben.