Lecsúszott a tévedésből fizetett 20 BTC tranzakciós díjról a Paxos?

Pár nappal ezelőtt írhattunk arról az érdekes bitcoin tranzakcióért, amikor valaki 500 ezer dollárnál is többet fizetett egyetlen, 2000 dollárnál is kevesebbet érő bitcoin tranzakció feldolgozásáért. Akkor még arról írtunk, hogy nem lehet semmi tudni arról, hogy ki állt a tévedés mögött. Most viszont már tudjuk, hogy a Paxos kriptoszolgáltató volt a tettes, állítólagosan egy informatikai hiba miatt fizettek ekkora tranzakciós díjat. A tranzakciót a Stake.fish bányászcég kapta fel.

A Stake.fish alapítója nagyon felhúzta magát a Paxos hozzáállásán

A cég alapítója, Chun Wang arról posztolt később az X-en, hogy aki a tranzakció mögött áll, három napon belül jelentkezzen és akkor valószínűleg visszakapja a díjat. A díj az az összeg, amit a felhasználó fizet a bányászoknak, hogy a tranzakcióikat beregisztrálják a blokkláncra. Minél többet fizet egy felhasználó, annál nagyobb az esélye, hogy a lehető leggyorsabban feldolgozzák a tranzakcióját. A Paxos kriptotőzsdét és saját USDP stabilcoint is üzemeltet és az egész szektor egyik legismertebb szereplőjének számít. A cég egy e-mail körlevélben tájékoztatta arról a médiát, hogy informatikai hiba okozta azt, hogy ilyen nagy összegű tranzakciós díjat fizettek.

Általánosságban 5-20 dollár közötti díjak szoktak mozogni a hálózaton. A Paxos be is jelentkezett a Stake.fishnél a visszatérítésért, de Chun Wang szerint kissé lecsúsztak a háromnapos határidőről. Egy posztban Wang azt írta, hogy visszaadná a BTC-t, de egyébként nem járna vissza, mert a Paxos folyamatosan EST időzónára hivatkozott, míg a határidőt UTC-ben adta a bányászcég. Az ügy tehát még konkluzió nélkül áll. De érdekesség, hogy az X felhasználók jelentős része egy az egyben nem adná vissza a díjat a Paxosnak. Az X-en szavazók 37%-a szerint a bányászok között szét kell osztani az összeget.