A Ledger már 1,3 millió eladott hardver walletnál jár

A kriptopénz hardver wallet gyártó Ledger több mint 1,3 millió darabot adott el indulása óta, áll egy frissen kijött blogbejegyzésükben.

Még többet

A Ledger CEO-ja Eric Larchevêque azután osztotta meg az adatokat, miután felmerült, hogy egyáltalán szükség van-e fizikai tárcákra a kriptovaluták tárolására. A számadat egyébként könnyedén a legnagyobb hardvergyártóvá teheti a francia céget.

A verseny továbbra is elég korlátozott a szektorban és egy kézen meg lehet számolni az összes hardver wallet gyártót, ezek közül az ismertebb a TREZOR és a KeepKey, akik még nem publikálták értékesítési adataikat.

Nem hivatalos statisztikák szerint a TREZOR januárban járt 800 000 darabnál.

A TREZOR egyébként ismert arról, hogy kedvezményes ajánlatai, diszkont akciói rendre elkelnek az akció lejárta előtt és volt már rá példa, hogy várólistát kellett beiktatnia a legújabb Model T-je értékesítésénél.

Ezalatt a Ledger Nano S tárcáját már az amszterdami Schiphol repülőtéren is árulják az egyik vámmentes üzletben.

Ott az ár még 99 euróba kerül miközben a Ledger épp most indított új akciót 20% kedvezményt adva a Ledger Nano S hardver wallet után.

Ott az ár még 99 euróba kerül miközben a Ledger épp most indított új akciót 20% kedvezményt adva a Ledger Nano S walletjaira. A Bitcoin Bázison van egy hosszabb elemzés a termékről, érdemes átolvasni esetleges vásárlás előtt.

Larchevêque: dübörög a piac

Larchevêque a friss piaci trendekről értekezve nem meglepően arra vezette a cég sikerét, hogy a hardver wallet egyben kínál biztonságot és megfizethetőséget.

“A hardver walletek kényelmesek, megfizethetőek, hordozhatóak és papír wallettal közösen könnyen újra hozzá lehet férni elvesztés esetén,” írta.

Ezért dübörög a hardver walletek népszerűsége és válik az új szabvánnyá a kriptobiztonság területén.

Az iparág nem mindig ismert a hibamentes működésről, gondoljunk csak a John McAfee és a BitFi hardver wallet körüli hercehurcára mikor a cég és McAfee is feltörhetetlennek állította be a termékét amit nem sokkal később feltörtek (nem is akárki, de egy 15 éves csoda-hacker). Azóta a vállalat visszavonta állítását a termékéről.

Larchevêque egyben kitért a közelgő hardver- és szoftverfrissítésre is mellyel még tovább akarják fokozni a Ledger biztonságosságát.

Állítása szerint olyan chipet integrálnak, mellyel a magasan képzett támadók elleni védelmet szolgálja ami mellé egy saját tervezésű OS rendszer is kerül bele.

A vállalat elnöke Pascal Gauthier 2019-et a letétkezelés évének nevezte egy a héten készült interjú során.