McAfee és a feltörhetetlen offline kriptowallet: figyeld a srácot doomozni rajta

Korábban már írtunk a John McAfee által hirdetett feltörhetetlennek beállított offline kriptowallet sorsáról, amelynek feltöréséért cserébe a cég és McAfee 100 000 dollár bounty-t ajánlott fel.

Pár napja már kering egy videó a Twitteren, amin a 15 éves hacker zseni, önmagát kontradiktórikus gondolkodónak valló Saleem Rashid a Doom játékkal múlatja az időt a Bitfi walletjén.

A Bitfi folyamatosan kihangsúlyozza, hogy a wallet lesz az első feltörhetetlen kriptowallet a piacon.

McAfee és a feltörhetetlen offline kriptowallet: nézd a srácot doomozni rajtaA videón látottak nyilvánvalóan nagy előrelépésről tesznek tanúbizonyságot a bounty elnyerése felé tett úton, de egyelőre nem kvalifikálnak a Bitfi által felállított kritériumoknak, mivel a bounty csak akkor kérhető ki, ha a kriptovalutát, amit véd, kiutalják a kriptowalletből. Annak ellenére, hogy a wallet ízekre lett szedve, a koinok nem a hardveren vannak, hanem valahol a felhőben kerültek eltárolásra.

Ezt a részt vehemensen védi McAfee is:

Mindenesetre a Bitfi már begyűjtött pár elismerést hangzatos marketing akciója eredményeképp, pontosabban egyet. Mégpedig az úgynevezett Pwnie-díjat, amit az oldal üzemeltetője Ryan Castellucci információbiztonsági szakértő oszt ki a szektor legjobbjai és legrosszabbjai között. A Bitfi a ‘legbénább kereskedő’ díjat vitte haza 2018-ban mivel annak ellenére, hogy a hardvert számtalanszor feltörték, a cég továbbra is azt szajkózza, a készülék rooting nem számít hacknek.

Kövess minket a Facebookon és Instagrammon.

Van egy sztorid? Oszd meg velünk és megírjuk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.