Az LG szabadalmat nyújtott be az NFT kereskedő TV-re

Az LG tovább merészkedett az NFT-k birodalmában. Szabadalmat nyújtott be egy olyan televízióra, amely megkönnyíti az NFT-kereskedéseket. A dél-koreai elektronikai cég egy olyan területen építi ki jelenlétét, ahol a Samsung 2022 elején már merész újításokat hajtott végre. De vajon szükségük van-e a fogyasztóknak egy ilyen tévére?

Az LG elektronikai óriásvállalat szabadalmi oltalmat kért egy olyan televízióra, amely lehetővé teszi az NFT-k kereskedését. A szabadalom szerint a készülék képes lenne kapcsolatot létesíteni egy szerverrel, amely NFT piactérként működne. Egyúttal lehetővé tenné az NFT-k kereskedését is egy csatlakoztatott tárca segítségével.

A társaság a szabadalomban azt is leírta, hogy az eszköz biometrikus hitelesítést használna, a felhasználók pedig egy előlapi kamerát alkalmaznának a tárcájukhoz való hozzáféréshez.

Az LG a Samsung nyomdokaiba lépne

Nagyon úgy tűnik tehát, hogy most az LG a Samsung nyomdokaiba lépne ezzel az új fejlesztéssel.

Egy évvel ezelőtt 2022. márciusában jelentette be a Samsung, hogy partnerségre lépett a Nifty Gateway társasággal, hogy saját NFT-piacterét, a Samsung NFT Hubot vezesse be tévékészülékeihez.

Ez a mostani bejelentés a második jelentős NFT-vel kapcsolatos hír az LG-től az elmúlt egy évben. Tavaly szeptemberben a vállalat bejelentette saját NFT piacterének, az LG Art Labnak az elindítását.

Jelenleg azonban még csak a webOS 5.0 vagy újabb webOS-t futtató LG TV-vel rendelkező amerikai ügyfelek férhetnek hozzá az alkalmazáshoz. Az alkalmazás a Hedera Network-öt használja, amely egy hashgráfon fut, nem pedig blokkláncon. Az LG 2020 óta a Hedera Network egyik node üzemeltetője.

A hashgráfok hasonlítanak a blokklánchoz, mert azok is elosztott nyilvános főkönyveket használnak. A hagyományos blokkláncokhoz képest azonban gyorsabb tranzakciós sebességet, jobb skálázhatóságot és nagyobb biztonságot kínálnak.

Januárban a dél-korei vállalat azt is bejelentette, hogy partnerséget kötött a Hedera-alapú Blade Wallet-tel, amelyet az LG Art Lab-ban alkalmaznak az okostévéikben.

Kedves Olvasó! Érdekes chartok, hasznos mémek, vicces befektetési ötletek, vagy fordítva? A BitcoinBázis Telegram-csatornáját a cikkmegosztáson túl egyedi tartalmakkal is bővítjük. Gyere, nézz be te is! Minden poszt alatt lehet kommentálni, kérdezni, panaszkodni, kritizálni. A csatorna címe: http://t.me/bitconbazishirek