Lightning Network alapú szolgáltatásokat vezet be a Bitfinex

A Bitfinex bejelentette, hogy a Synonym céggel való együttműködése révén új funkciót vezet be, hogy a felhasználók Lightning Network kapcsolódásokat vásároljanak az azonnali befizetésekhez, kifizetésekhez és fizetésekhez.

A partnerségnek köszönhetően a vállalat ügyfelei nem csak az LN-n keresztül végezhetnek be- és kifizetéseket, hanem a Bitfinex Blocktankkal való integrációján keresztül Lightning csatornákat is vásárolhatnak.

Korábban az ügyfeleknek egy bonyolult folyamaton kellett keresztülmenniük, amely magába foglalta a Bitfinex egyenlegük kivonását a csomópontjukra, a metrikák navigálását, egy peer kiválasztását és egy csatorna manuális megnyitását. Emellett egy másik lehetőség az volt, ha egy külső Lightning-szolgáltatót kerestek, és tőle  vettek csatornát. Az újításnak köszönhetően azonban ezek a gondok eltűnnek, és a felhasználók kényelmesebben használhatják majd a platformot.

Több mint 12 000 feldolgozott tranzakcióval és közel 680 BTC átlagos havi likviditással a Bitfinex elmondta, hogy az egyik legjelentősebb Lightning csomópontot üzemelteti. Említésre méltó, hogy ez volt az egyik első kriptotőzsde, amely még 2019-ben integrálta a Bitcoin Lightning Networköt.

„Azzal, hogy az ügyfelek számára hozzáférést biztosítunk egy gyors és egyszerű fizetési, befizetési és kifizetési folyamathoz, nemcsak a Lightning Network képességeit erősítettük meg, hanem a Bitfinexen belüli hozzáférhetőségen és kényelmen is javítottunk. A Synonym-mal való együttműködéssel úttörők vagyunk a lightning alapú tranzakciók új korszakában. Ezzel megerősítettük a Bitfinex szerepét a digitális eszközök kereskedelmében.” -mondta Paolo Ardoino, a kriptotőzsde technológiai igazgatója.

A Synonymal való együttműködés egy nappal azután jött létre, hogy a Bitfinex kriptotőzsdét hackertámadás érte. Kiderült azonban, hogy mindez téves riasztás volt, mivel a támadó végül sikertelenül járt.