Elérhetővé váltak a Lightning alapú NFC kártyás fizetések Salvadorban

A CoinCorner nevű fizetési szolgáltatásokat nyújtó vállalat elérhetővé teszi Salvador lakosai számára a Lightning alapú NFC kártyás fizetéseket. A Bolt Card segítségével a lakosok ezentúl képesek lesznek egy érintéssel BTC-ben fizetni.

„A mai naptól kezdve Salvador lakosai számára elérhetővé válik a CoinCorner teljeskörű bitcoin és Lightning szolgáltatása. Másrészt az USDT használatára is lehetőségük lesz a platformon, valamint a Bolt Card összes funkcióját is élvezhetik.” – jelentette ki a vállalat október 12-én.

Salvador előző év szeptemberében elsőként fogadta el a bitcoint törvényes fizetőeszközeként. Azóta folyamatosan növekvő elfogadottságnak örvendhet, amiből a CoinCorner is előnyt szeretne szerezni. A CoinCorner szerint az elfogadott törvény ellenére a közép-amerikai ország rossz bitcoin használhatóságtól és felhasználói tapasztalatoktól szenved. Ennek javítása érdekében szeretnék újfajta módszerekkel javítani a lakossági élményeket.

„Sokat hallottunk olyan esetekről, amelyek azt igazolják, hogy az országban rossz a felhasználói élmény a bitcoint illetően, amin reméljük, hogy a Bolt Card javítani fog. Ez egy olcsó, könnyen használható és offline megoldása a Lightning fizetéseknek.” – hangzott el a vállalat vezérigazgatójától, Danny Scott-tól.

A CoinCorner azt is elmondta, hogy partnerségre lépett az IBEX-szel a Lightning fizetések hatékonyabb működése érdekében. Az együttműködés lehetővé teszi, hogy az IBEX Pay megoldásába integrálják az NFC technológiát, amelynek eredményeként a felhasználók a CoinCorner Bolt kártyájával tudnak majd fizetni a kereskedőknél.

„A vállalat az év elején jelentette be a The Bolt Card-ot, amely az NFC és a Lightning Network-kel együtt működik. A technológia forradalmasítja az iparágot az egyszerű tap to pay funkciójával.” – áll a CoinCorner közleményében.