Londoni bitcoin tartalékok – az angol bankok elkezdtek bitcoint felhalmozni

A londoni bankok bitcoin tartalékok felhalmozásába kezdtek, válaszul a múlt héten elkövetett DDoS támadásra.

Londoni bitcoin tartalékok

London City bankokBár egyelőre nem érkezett még váltságdíj követelés a támadóktól, a bankszektor nem akar kockáztatni. Egy Guardianban megjelent hír szerint sok vezető bank az Egyesült Királyságban bitcoin alapú készenléti alap létrehozásába kezdett. Ezeket a tartalékokat abban az esetben használják fel ha váltságkövetelést kérnek bármilyen a jövőben felmerülő támadáskor.
A bankok lépése a bitcoin tartalékok irányába nem teljesen új dolog. Néhány bank már elkezdte korábban a tartalék felhalmozást mióta a támadások megszaporodtad a közelmúltban. A trend folytatódik és most egyre többen csatlakoznak a körhöz.
A kibertámadások áldozatainak sokszor azt tanácsolják, hogy ne fizessenek váltságdíjat. Ugyanis ez csak felbátorítja a hekkereket valamint nincs rá semmi garancia, hogy fizetés után egyáltalán visszakapják az adataikat. Azonban a bankrendszer időérzékenysége miatt a pénzügyi intézetek nem akarnak kockáztatni. Egy támadás esetén ők inkább fizetnének.
Social media hekker támadásA rendőrség elismeri, hogy nincsenek megfelelő eszközeik a hasonló esetek kezelésére a támadások jelentős megnövekedése miatt. Tisztán gyakorlatias alapon megközelítve a kérdést a pénzintézetek most kezdik felismerni, hogy bitcoint kell tartalékolniuk. Abban a sajnálatos esetben ugyanis ha támadás éri őket a bűnüldöző egységek nem lesznek képesek elég gyorsan reagálni, hogy visszatérhessenek veszteségmentesen az üzleti tevékenység folytatásához.” Dr. Simon Moores nyilatkozott a Guardiannak. A angol parlament egykori nagykövete jelenleg a nemzetközi elektronikus bűncselekmények kongresszusának elnöke.

DDoS támadás a Dyn ellen

DDoS támadásMúlt héten pénteken az internet elszenvedte az eddigi legnagyobb túlterheléses támadást. Sok ismert online szolgáltató a világon DDOS támadásnak lett kitéve és órákig elérhetetlenné vált. A kiber fenyegetettség továbbra is nő ezért a londoni bankok felkeszülnek a legrosszabbra.
A DDoS támadás többek közt a Twitter, Netflix, Spotify és a Reddit oldalát érintette. Egy speciális kód indította el a lavinát amit egy ismeretlen hacker bocsájtott útjára. A támadás a Dyn online mappa szolgáltatón keresztül tudott kárt okozni kihasználva az internethez kapcsolodó eszközöket.
A DDoS támadások az utóbbi hónapokban sokat fejlődtek. Jelenleg a támadók könnyedén tudnak akár 600GB/perc alapú támadást is indítani a célpontuk ellen. A közeljövőben ez felmehet akár 1TB/percre is, ami mellett a jelenlegi biztonsági intézkedések most még teljesen hatástalanok. Így a bankok félelme a túlterheléses támadástól valós alapokon nyugszik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük