Lottónyereménye felét Bitcoinba fektette egy nyertes az Egyesült Államokban

Egy Illinois államban élő lottónyertes, aki az állami lottón 500 000 dollárt (147 millió forint) nyert májusban, a Redditen tette publikussá, hogy a nyereménye felét bitcoinba (BTC) fektette. Kísérőszövegnek a bejegyzés és a kép alá csak annyit írt: “Ez történt. Azt a felét BTC-be fektettem. Szóljatok 8 hónap múlva, ha elk***tam.”

A képen “Joxnlol” Redditor látható az Illinois állami lottó csekkjével a félmillió dollárról.

Egy újabb bejegyzésben Joxnlol azt is elmondta, hogy mire szeretné használni a bitcoinjait és mi tervez a pénzével:

“Nem szándékozok hozzányúlni még legalább egy évig. Félreraktam vészhelyzetekre, magamnak és félreraktam tetoválásokra. A legnagyobb vételem egy […] új autó volt és kifizettem a lakáshitelt.”

Hozzá kell tenni, a félmillióból Joxnlol csak 357 000 dollárt kapott kézhez adók után, ami annyit jelent hogy 178 500 dollárt fektetett bitcoinba.

A kommentelők pozitívan reagáltak a bejegyzésére, kijelentve, az egyetlen módja annak, hogy elcseszte a bitcoin vásárlását, hogy CSAK az 50%-át fektette a dollárjainak a digitális világ natív fizetőeszközébe. Mások védték tőle, hogy megossza önarcképét és személyazonosságát, amivel kiberbűnözők támadásainak célpontjává válhat.

A 8 hónapos időtávot vélhetően azért adta meg a szerencsés reddites, mert jövő év májusra várható a Bitcoin felezés, mikor a frissen 10 percenként forgalomba kerülő Bitcoinok száma a felére fog esni (6.25 BTC kerül kibányászásra a jelenlegi 12.5 BTC helyett). A körülbelül 4 évente bekövetkező automatizált monetáris esemény célja, hogy fenntartsa a bitcoin szűkösségét az egyre növekvő kereslet mellett. És mint ilyen, előbb-utóbb jelentkezni fog a Bitcoin aktuális árfolyamában is.