Májusban indul a Yahoo! Japan kriptotőzsdéje

A Taotao japán kriptotőzsde (korábban BitARG) korlátozott számú digitális eszközpár kereskedését kezdi meg májusban.

A Taotao 40%-át a Yahoo! Japan tulajdonolja és induláskor bitcoin (BTC) és ethereum (ETH) kereskedést tesz elérhetővé, három másik párral pedig tőkeáttételes (LTC, BCH, XRP) formában lehet kereskedni.

Az érdeklődők már regisztrálhatnak az oldalra és részt vehetnek a tőzsde hirdetésében.

A Yahoo! Japan még 2018 márciusban jelentette be a kriptotőzsde indításra vonatkozó terveit és hogy részesedést szerzett az egyik leányvállalatán keresztül a BitARG tőzsdében.

Akkor a hírek még 19 millió dollárra becsülték a 40%-os részesedés értékét.

A TaoTao közben már beszerezte a japán pénzfelügyeleti hatóságoktól a szükséges jóváhagyásokat és engedélyeket is.

Japán egyre komolyabb feltételeket támaszt a kriptotőzsdékkel szemben: azok a vállalkozások, melyek kriptotőzsde indítását tervezik, meg kell felelniük a pénzhatóság felügyeleti feltételeinek, amik az elmúlt évek negatív eseményeinek hatására fokozatosan szigorodnak.

A licencköteles kriptotőzsdei szabályozás már 2017 áprilisa óta érvényben van, de ennek ellenére a lopások és hackertámadások tovább folytatódtak. 2018 januárjában a Coincheck minden idők egyik legsúlyosabb lopásának volt az áldozata, több mint félmilliárd dollár értékű tokent loptak el tárcáiból. Azóta ugyan rendezte helyzetét, de már csak árnyéka önmagának a sokáig vezető japán tőzsde.

Idén márciusban a törvényhozás a tőkeáttételes kriptopénz kereskedés szabályait is szigorította.