Már 9 kriptóban fogad adományt a TOR projekt

A digitális anonimitás bajnoka, a nonprofit TOR szervezet mostantól közvetlenül is képes  kriptopénz adományokat fogadni. Március 18-a óta kilenc kriptóban lehet támogatni a szervezetet.

A szervezet forrásgyűjtésért felelős vezetője, Sarah Stevenson elmondása szerint már évek óta elfogadnak bitcoint. A különbség az, hogy korábban az adományokat a BitPay fizetési kapun keresztül dolgozták fel, de a fizetési processzor a kriptókat automatikusa devizákra váltotta ami sokszor nem volt előnyös.

A kriptopénz adományokat mostantól direkten a TOR-nak lehet küldeni köztes felek nélkül majd azokat belátása szerint a szervezet a Kraken tőzsdén keresztül váltja át. Stevenson szerint a direkt címeket az adományozók kérték, hogy így legyenek képesek többfajta kriptóval is hozzájárulni a munkájukhoz.

“Azért fogadunk el kriptopénzeket mert egyre több donor kérte bevezetését. A TOR projekt és a kriptoközösség egyaránt nagyra becsüli a személyes adatok védelmét, szóval teljes mértékben érthető döntés.”

Az adományoldal alapján bitcoin (BTC), bitcoin cash (BCH), dash (DASH), ether (ETH), litecoin (LTC), monero (XRM), stellar lumens (XLM), zcash (ZEC) és Augur REP tokeneket fogadnak el. A TOR kis számú csapatának konkrét céljaik vannak a kriptókkal.

Stevenson elmagyarázta:

“Két dologra fókuszáltunk: az idő- és erőfeszítések megtérülése, ahogy azt az érmék adományozói kifejezetten kérték. Jelenleg azokra a tárcákra korlátozzuk az elérhető és kezelendő tárcák számát, amelyeket a Krakenen át lehet váltani.”

A TOR célja, hogy titkosítsa az internetes forgalmat és erősítse a digitális névtelenséget azzal, hogy a felhasználók a hálózatán keresztül képesek az interneten böngészni vagy mobilos alkalmazásokat használni.