Már a Deutsche Telekom is keresi a blokklánc szakembereket

Nem csak a Facebook keresi őrült tempóban a blokklánc szakembereket, hanem a bonni székhelyű Deutsche Telekom is. Egy berlini egyetemmel együttműködve blokklánc tanári állást hozott létre.

“Blokkláncokra specializált szoftverfejlesztő tanári állás” a CODE Alkalmazott Tudományok Egyetemen került meghirdetésre. Az egyetemen már van egy elosztott rendszereket kutató fakultás, itt tanít Peter Ruppel professzor is, aki felsőoktatási szinten ismert személy a téren végzett kutatásairól.

Dr. Ruppel egyik szakterülete az elosztott főkönyvi technológiák és ennek jegyében lépett partnerségre az egyetemmel a Deutsche Telekom, ami az együttműködéstől azt várja, hogy konstruktív egyetemi segítséget valamit szakképzett munkaerőt kap a blokklánc kezdeményezéseinek végrehajtásához.

Nem ez az első alkalom, hogy egy egyetem a decentralizált technológiákról és kriptovalutákról tanít.

Sőt, az igazság az, hogy egy múlt évben megjelent Coinbase felmérés szerint a világ legjobb egyetemeinek 42 százaléka már kínál blokklánc-orientált kurzusokat. Magyarországon is akad néhány intézmény, ahol a témában lehet tanulni. Az Edutus Főiskolán szeptemberben indult egy általános blokklánc szakemberi képzés.

Az olyan techcégek, mint az említett Facebook vagy az IBM, vagy a pénzügyi rendszer óriásai, mint az EY és a Deloitte már jó ideje külön blokklánc divízióval rendelkeznek. Viszont tény, hogy oktatás terén még bőven van mit tenni, és a multik többsége szerint egyre nehezebb képzett blokklánc szakembereket találni.

(Forrás: Deutsche Telekom)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük