Mario Draghi: A kriptók nem minősülnek pénznek, nagyon kockázatos eszközök

Az Európai Központi Bank elnöke Mario Draghi szerint a kriptopénzek nem tekinthetőek valódi pénznek. Véleményét az EKB Youth Dialogue meetingjén fejezte ki a Generation €uro Students Award győzteseinek kérdésére válaszolva.

Kriptopénzek vagy bitcoinok, vagy bármi más hasonló nem igazi pénz — eszközök. Az euró az euró — ma, holnap, egy hónap múlva — mindig is euró marad. És az euró mögött az EKB áll. Kik állnak a kriptopénzek mögött? Szóval nagyon, nagyon kockázatos eszközök.

A kriptoközösség természetesen nem hagyta ennyiben a kritikát és a Twitteren válaszolt Draghi avítt véleményére. Többen a jegybanki pénzek inflációját említették mint bizonyíték arra, hogy a az euró se tekinthető stabilnak.

Draghi egyben azt is véleményezte, hogy önmagukban a kriptopénzek, méretükből kifolyólag, nem jelentenek veszélyt a nemzetgazdaságokra, majd hozzátette, az EKB-nak nem áll szándékában szabályozni a kriptopénzeket és helyette a fogyasztóvédőknek kellene, mivel fel kell világosítani a befektetőket a kriptók kockázatairól.

Szerencsére az Európai Központi Bank nem hogy megszabályozni lusta a kriptókat, de még csak saját digitális fizetőeszköz kibocsátásán se gondolkodik (mialatt egy friss jelentés szerint egyre több jegybank fontolgatja).

Ha eleged van a reklámokból 💻, akkor használd a blokklánc alapú Brave böngészőt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.