Mark Zuckerberg Bitcoinnak nevezte el a kecskéjét, mire akar ezzel utalni?

Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója nemrégiben úgy gondolta, felpörgeti a kriptoközösség fantáziáját, és két kecskéjéről posztolt képet, akik közül az egyiket Bitcoinnak nevezte el.

Természetesen az izgalom nem annak tudható be, hogy a Facebook atyja oda meg vissza van a kecskékért. Sokkal inkább az mozgathatja meg képzelőerőnket, hogy a kecske nevével Zuckerberg arra utalhatott, hogy vagy már ő maga is rendelkezik Bitcoinnal, vagy pedig a Facebook Bitcoinba fektetett, vagy éppen készül. De az is lehet, hogy mindkettő – ami valljuk be, elég jól is elsülhet…

A kis kecske még csak nem is gondolja, milyen népszerűvé vált az interneten. Reakciók százai követték ugyanis Zuckerberg posztját, és persze a trollkodás is megindult. Íme néhány fantáziadús tweet a kriptoközösségtől, akik már előszeretettel várják, mi lesz a kecskék – no, meg persze a Bitcoin árfolyamának sorsa.

2019 januárjában egyébként a Twitter és a Square vezérigazgatóját arról kérdezték, melyik volt a „legemlékezetesebb találkozásuk” Zuckerberggel. Jack Dorsey egy sztorit mesélt el arról, amikor Zuckerberg kecskét szolgált fel neki vacsorára:

Nos, volt olyan év, amikor [Zuckerberg] csak azt evett, amit ő maga ölt meg. Kecskét készített nekem vacsorára, ő ölte meg a kecskét.”

Korábban ölte meg. Úgy hiszem, lézerfegyverrel, majd pedig késsel. Aztán meg elküldi a hentesnek.”

Nyilván Palo Altóban van egy olyan szabály vagy előírás, hogy egy telken hat jószágot lehet tartani, így neki akkoriban hat kecskéje volt. Azt kérdeztem: “Megesszük a kecskét, amit megöltél?” Ő azt mondta: “Igen.” Én meg: “Ettél már kecskét korábban?”. Erre ő: ‘Igen, imádom.’ Erre én: “Mit eszünk még?” “Salátát. Kérdeztem: “Hol van a kecske?” “A sütőben. Aztán vártunk vagy 30 percet. Erre ő: “Azt hiszem, most már kész. Bementünk az étkezőbe. Letette a kecskét. Hideg volt. Emlékezetes volt. Nem tudom, hogy visszatették-e a sütőbe. Én csak a salátámat ettem meg.”

Nos, reménykedjünk, hogy a kis „Bitcoin” nem erre a sorsra fog jutni… Mindenesetre Zuckerberg húzása meglehet, hogy hamarosan az egekbe repíti az árfolyamot, és a vártnál hamarabb megéljük a megjósolt 250 ezer dolláros értéket. De vajon a Facebook atyja valóban Elon Musk, a trollvezér, az árfolyam manipulátor, a Dogefather nyomdokaiba kíván lépni?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.