Még 7 hónappal kitolnák az ETH nehézségi fok robbanását

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A fejlesztők javaslata szerint csak jövő májusban robbanna a nehézségi fok bomba az Ethereum hálózatán.

Az Ethereum nehézségi fok emelkedése várhatóan új korszakot nyit a digitális eszköz számára. Az Ethereum fejlesztői, Tim Beiko és James Hancock a napokban azonban közzétettek egy javaslatot az EIP-4345-re vonatkozóan, amivel az Ethereum nehézségi fokának emelését 2022 májusáig halasztanák el.

A fejlesztők javaslata szerint az Ethereum várhatóan 2022 májusáig befejezi a Shanghai frissítést, így a nehézségi fok emelést ezen az időponton túlra is el lehet halasztani. A nehézségi fok drasztikus, robbanásszerű emelése (a nehézségi fok bomba) állítja majd át az ETH hálózatát a proof of work modellról a proof of stake modellre végérvényesen, hiszen ekkor már nem éri majd meg egyáltalán bányászni az Ethereum hálózatán a túl magas nehézségi fok miatt.

A fejlesztőket azonban továbbra is megkérdőjelezték, hogy a hosszabbítások helyett, miért nem törlik el végérvényesen a nehéségi fok bombát. Erre Tim Beiko válaszában elmondta, hogy ideális esetben soha nem érjük el ezt a nehézségi fok szintet, mert összeolvadnak a hálózatok. De ha mégsem így történne, úgy gondolja, hogy jobb, ha ismét elhalasztjuk azt.

Bár felmerült több alternatíva is, mint pl. a nehézségi fok bombájának teljes eltávolítása és nagyon messzire kitolása, Beiko megjegyezte, hogy nem voltak meggyőződve arról, hogy ha teljesen eltávolítják a bombát az megkönnyíti a helyzetüket. Hiszen a proof of work lánc működésének fenntartásával így akár csaló hard forkok is létre jöhetnének majd.

A torlódások és a magas tranzakciós díjak az utóbbi időben egyáltalán nem voltak újdonságok az Ethereum hálózatán. Így a csapatnak már négyszer kellett beavatkoznia, és most ötödik alkalommal javasolták a bomba késleltetését.

Forrás: Ethereum Magicians

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.