Még az idén 146 000 dollár lehet a bitcoin értéke, állítja a JPMorgan

A bitcoin még az idei év vége előtt elérheti a 146 000 dollárt – állítják a JP Morgan, Amerika egyik legnagyobb befektetési bankjának elemzői. De van egy kis bökkenő.

A bank szakértői már az év elejétől hajtják, hogy bitcoin még az idén át fogja törni a 100 000 dolláros szintet. A kriptovalutát népszerűségének folyamatos növekedése miatt már az arany alternatívájaként” emlegetik, most pedig ismét ráerősítettek jóslatukra, és egészen 146 000 dollárig röpítették voksukat. Hozzátették ugyanakkor, hogy az eszköz volatilitása miatt az árfolyam akár 35 000 dollár alá is visszaeshet. Ennek a forgatókönyv bekövetkeztére ugyanakkor nem sok esélyt látnak, mivel „a kriptovaluták és úgy általában a digitális eszközök többéves, strukturális emelkedő trendben vannak”.

De mi akadályozhatná meg az árfolyamemelkedést?

A bankóriás elemzői Nikolaos Panigirtzoglou vezetésével kijelentették, hogy a bitcoin áringadozásának csökkenése szükséges ahhoz, hogy elérjük a 100 000 dolláros, vagy az afeletti árcélt. Abban az esetben ugyanis, ha a volatilitás meredeken csökkenne, a kockázatkerülő befektetők már elég kényelmesen éreznék magukat ahhoz, hogy felvegyék portfóliójukba az eszközt. Itt egyébként ürügyként utaltak a májusi árzuhanásra is, amiért számos intézményi befektető még mindig tartózkodik a kriptovalutától.

A JPMorgan mellett egyébként számos más elemző és piaci szakértő is megerősítette, hogy a bitcoin árfolyama még az év vége előtt megütheti a 100 000 dolláros szintet. Mindezt a növekvő inflációnak tudják be, amely az Egyesült Államokban nemmellesleg tizenhárom éves csúcson van. Mindez ugyanis számos intézményi befektető beáramlásához vezetett, akik aktívan keresték a fedezetet a brutális fogyasztói árak ellen. És míg a múltban a befektetők választása az aranyra esett volna, az ezredfordulósok sokkal inkább a bitcoin felé kacsingatnak, teret adva ezzel szeretett kriptovalutánk növekedésének.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.