Még idén eléri a Bitcoin árfolyama a 100 ezer dollárt?

A Bitcoin árfolyama új csúcsot döntött a héten, amikor április 14-én, szerdán átlépte a 65 ezer dolláros határt. Ezzel az új csúccsal a hátunk mögött, ami egyúttal 1.17 billió piaci kapitalizációt is jelent, feltehetjük a kérdést, hogy ez a bikapiac meddig száguldhat még megállíthatatlanul?

Itt vannak a legújabb jóslatok

Nézzük meg, hogyan nyilatkoztak az elemzők és kriptohívők, ki hol látja a piaci árfolyam tetejét.

Márciusban, a JPMorgan, Amerika egyik legnagyobb befektetési bankjának elemzője úgy nyilatkozott, hogy a Bitcoin ára elérheti a 130.000 dollárt. Bár pontos időtávot nem mondott, hogy mikor érheti ezt el a coin. A bank vezérigazgatója, Jamie Dimon az egyik legkritikusabb hang volt eddig a kriptókkal szemben. Azonban jól mutatja az általános fordulatot, hogy a befektetési bank is egyre több kriptoprojektet indít, amellyel egyre erősödik az integráció a kriptovaluták és a tradicionális pénzügyi szektor között.

A MicroStrategy CEO-ja, Michael Saylor arról vált híressé, hogy a vállalata pénzeszköz tartalékait Bitcoinba forgatta át, és erre buzdít minden más vállalatot is. A legutolsó információk szerint a MicroStrategy több mint 90.000 BTC-t birtokol, amely körülbelül 5.5 milliárd dollárt ér. Nem meglepő, hogy Saylor szerint a bikapiac sokáig kitart. Egy márciusi interjúban azt mondta, hogy a Bitcoin ára szerinte valahol 1 millió 5 millió dollár között lesz.

BTC árfolyam előrejelzés

A Pantera Capital, egy amerikai kriptobefektetési tőketársaság, amelyet 2013-ban indítottak el. Előrejelzésük szerint a Bitcoin ára még idén szeptember előtt eléri a 115 ezer dollárt. A Pantera az előrejelzését a Stock to Flow (S2F) modellre alapozza, amely eddig nagyon jól jelezte előre az árfolyamot.

Stock to Flow

A rallit támogató gazdasági környezet

Az előrejelzések egyedül nem képesek a Bitcoin árfolyamát 6 számjegyű értékre emelni, jövendölje azt bárki is. Az árfolyam emelkedéshez elkötelezett vásárlókra és hodlerekre van szükség a retail és intézményi befektetők területén is.

Az intézményi befektetők között a MicroStrategy nem számít ma már állatorvosi lónak. Például nemrég jelentette be a Time Magazine, hogy ők is bevásároltak Bitcoinból. Az olyan nagy pénzügyi óriások mint a BlackRock és a MasterCard is sorra jönnek elő olyan kezdeményezésekkel, amelyek a Bitcoinhoz vagy valamelyik kriptovalutához kapcsolódnak. Ezek is bizonyítják, hogy az intézményi befektetők Bitcoin éhsége egyre csak erősödik.

Talán az egyik legnagyobb hajtóerő a nagy- és kisbefektetők részéről is az az elvárás, hogy a következő években a magas infláció erős támasza lesz a Bitcoin árfolyam emelkedésnek. A világ központi bankjai szakadatlanul nyomtatják a fiatpénzeket a COVID 19 okozta gazdasági válság ellensúlyozására. Ez a környezet a fiatpénzek elértéktelenedéséhez, az áruk és szolgáltatások költségeinek növekedéséhez vezet. Ezt ellensúlyozni csak Bitcoinnal lehet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.