Még csak most kezdődik a kriptoszektor és a kormány közötti háború, állítja a ShapeShift feje

Erik Voorhees, a ShapeShift vezérigazgatója szerint a kriptoszektornak fel kell készülnie a növekvő kormányzati nyomásra, mivel egyre nagyobb fenyegetést jelent az állam által ellenőrzött pénzügyi rendszerre.

Annak ellenére, hogy az Egyesült Államokban az utóbbi időben egyre szigorúbb korlátozásokat vezettek be a kriptóra vonatkozóan, az amerikai kormány és a kriptoipar közötti harc még csak most kezdődik – állítja a ShapeShift feje.

Voorhees szerint az amerikai hatóságok egyelőre még nem tekintik a kriptót valós fenyegetésnek a fiat rendszerre nézve, és a mostani szabályozásokkal a kormány csak a kriptovállalatok tavalyi összeomlására reagál.

“Úgy tekintenek rá, mint egyfajta átverésre, aminél közbe tudnak lépni, és hősnek tűnhetnek, mert eltakarítják a szemetet.” – mondta Voorhees a Cointelegraphnak adott interjújában.

Voorhees szerint a kriptovaluták megnyerik a „háborút”

A ShapeShift vezérigazgatója szerint a kriptónak jobban el kell terjednie és teljesen hétköznapi dologgá kell válnia, mielőtt a kormányok a betiltását fontolgatnák. Ezen a ponton szerinte a kormány már el lenne késve, mivel túl sokan lennének tisztában a kriptovaluták értékével és hasznosságával.

Voorheesnek egyébként nincs kétsége afelől, hogy a kriptoszektor megnyeri a „háborút”, részben azért, mert mentes a hagyományos pénzügyi rendszerben jelenlévő, a tőkeáramlásra vonatkozó korlátozásoktól:

“A tőke oda megy, ahol a legkisebb a kockázat… A kriptovilágban a tőke szabadon, könnyedén mozog.”

A teljes interjút itt lehet megtekinteni: