Még egy ideig várhatunk az eBay kriptovalutás fizetési megoldására

Az eBay legutóbbi ígérete szerint egy befektetői nap keretében, pontosabban március 10-én jelentette volna hivatalosan be a kriptovalutás fizetések integrálását, ehelyett ugyanakkor egy új digitális pénztárca ötletével állt elő.

Az eBay online piactér vezérigazgatója, Jamie Iannone már többször is eljátszadozott a gondolattal, hogy a vállalat kriptovaluta fizetési lehetőséget nyújtson az e-kereskedelmi platform felhasználói számára. Tavaly az óriás már megkezdte az NFT-értékesítés lehetővé tételét, a kriptovaluta fizetések egyelőre azonban úgy tűnik, váratnak magukra. Iannone ugyanis ismét úgy nyilatkozott, hogy a vállalat egyelőre csak vizsgálja „az új fizetési formák hozzáadását”, a hangsúlyt pedig inkább a második negyedévben esedékes digitális pénztárcára fektetik.

A digitális tárcáink lényegében fizetési információk tárolására születtek, és ahogyan azt már az Apple Pay vagy a Google Pay szolgáltatásánál megszoktuk, elsősorban hitel- és betéti kártyáinkat helyettesítik, hogy telefonunkkal könnyedén tudjunk fizetni. Ami a kriptovalutákat illeti, a digitális tárcák privát kulcsaink tárolására is alkalmasak lennének, a legtöbb kriptotárca pedig nemrégiben már kibővítette funkcióit, hogy könnyebben vásároljunk NFT-ket, vagy éppen gyönyörködjünk megszerzett digitális alkotásunkban.

De mi a helyzet az eBay platformjával? Nos, ahogyan azt már említettük, tavaly óta vásárolhatunk és adhatunk el NFT-ket a platformon keresztül, Iannone pedig most világossá tette azt is, hogy egyéb módon is nyitnának a fiatalok felé. Februárban megerősítette azt is, hogy a Google Pay és az Apple Pay integrálásával a vállalat „készen áll és képes új fizetési formák bevezetésére”. Az viszont egyelőre még nem világos, hogy pontosan meddig kell még várnunk az innovációra, ugyanis Iannone szerint az eBay számára egyáltalán nem sürgős a kriptovaluták felé nyitás. Mindenesetre a kriptoszektor már tűkön ülve várja az óriás évek óta ígérgetett innovációját, hiszen a több milliárd dolláros volumenű platform hordereje egyértelműen hozzájárulna a kriptovaluták elfogadásához.