Megremegett a Bitcoin árfolyama a Bitfinex leállás hírére

Már épp ismét jelentősen növekedni kezdett volna 43 ezer dollár körül a Bitcoin árfolyama, amikor eddig ismeretlen probléma miatt leállt a Bitfinex kriptotőzsde.  A Bitfinex teljesen szüneteltetni kényszerült az oldalon keresztül történő összes kriptokereskedelmi tevékenységet, egy eddig tisztázatlan rendszerhiba miatt. A cég szóvivői szerint a fejlesztők gőzerővel dolgoznak a probléma beazonosításán és megoldásán. A történések hatására a Bitcoin árfolyama ideiglenesen csökkenni kezdett.

Korábban, szintén e hét kedden egy másik kriptokereskedelmi óriás, a Binance is leállt egy időre. A leállás a Binance esetében 2 óráig tartott, az oka pedig ugyancsak ismeretlen eredetű rendszerhiba volt. A leállás alatt a befektetők sem venni sem eladni nem tudtak semmilyen digitális érmét az oldalon keresztül, de természetesen a probléma az egyenlegükre nem volt hatással.

A leállások pont abban a kulcsfontosságú időpontban következtek be, amikor az elemzők feszülten figyelik, hogy a BTC szeptember végi árfolyama hogyan fog alakulni az előzetes várakozásokhoz képest. A nap elején még úgy tűnt, hogy az árfolyam simán meghaladja majd a 43,000 dolláros értéket, amelyet az elemzők afféle “legrosszabb jó forgatókönyvként” határoztak meg. Ez azt jelenti, hogy ha a Bitcoin 43,000 dollár alatt zárja a szeptembert, az a legtöbb elemző szerint megtörheti az árfolyam helyreállásának ütemét. Ez 43 ezer dolláros érték a BTC árfolyamának körülbelül 21 hetes mozgóátlagát testesíti meg.

Azok ott mind vevők akik 40 ezer dollár alatt azonnal beszállnának

Tavaly hasonló helyzet állt elő 10 ezer dolláros árfolyamnál

Másfelől az elemzői összhang szerint újabb zuhanástól egyelőre nem kell tartani, hiszen a Binance és a Bitfinex kavarása ellenére a Bitcoin árfolyama igen erős támasszal bír 40,000 dollár körül, amiről az utóbbi hetekben egyszer már felpattant az érme. Többen arra is felhívták a figyelmet, hogy a 40,000 dollár alatti értékekre tett vételi ajánlatok (amik ugye automatikusan aktiválódnak ha az árfolyam beesik 40 ezer alá, ezzel újra és újra visszalökve azt), nagyon hasonlítanak a tavaly szeptemberi 10,000 dolláros támaszra. Akkor közel fél éven keresztül pattogott vissza az árfolyam a 10 ezer dolláros határ alá tévedve újra és újra, mielőtt aztán a koronavírus okozta pánikban először gyors csökkenést, majd az az utáni kriptó boom során hatalmas növekedést produkált volna.

( Forrás )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük