Mercedes anyavállalata autókba építhető hidegtárcát fejleszt

  • 38
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A Daimler német multinacionális vállalat, a Mercedesek gyártója partnerségre lépett a blockchain interfészeket fejlesztő Riddle & Code startuppal, hogy hidegtárcát fejlesszen a gépjárműveibe.

A szlogen: a jövő autói egyben a jövő piacterei is lesznek

A közlemény szerint az autós kriptotárcák többfunkciós megoldásokkal kecsegtetnek, mint telekocsi, önvezető autók, forgalmi adatok valós idejű cseréje okosváros környezetben a dugók és alacsonyabb biztosítási díjak érdekében. Tom Fürstner, a startup CEO-ja szerint:

“Az önvezető autóknak folyamatosan megbízhatónak kell lenniük. Az autók már most számítástechnikai eszközök is egyben. Egy biztonságos identitás garantálja, hogy a megfelelő hatóságok jóváhagyott kódokat implementálnak a járműveken a megosztott adatok megbízhatósága mellett. A RIDDLE & CODE ezt kriptográfiai hardverrel éri el és főkönyvet használ, hogy a gépkocsikat a jövő piactereivé alakítsa.”

A tárcát a startup saját adattárolási megoldása, a Secure Element 2.0 köré építik, ami gépjármű azonosítást tesz lehetővé a blokkláncon. Amennyiben minden autó egyedi blokklánc alapú azonosítóval rendelkezne, akkor azzal biztonságos főkönyvi tranzakciókat tudnának a gépjárművek egymás között és más közlekedési aktorokkal végrehajtani.

Blockchain a gépjárműiparban

Egy idei év februárban megejtett bejelentés szerint a Mercedes-Benz kifejlesztett egy blokklánc platformot, amivel növelni lehet a komplex elosztási láncok átláthatóságát és fenntarthatóságát. 2017. januárban szintén a Mercedes-Benz felvásárolta a PayCash Europa fizetési startupot és azon nyomban szárnyra kapott a pletyka, hogy agyártó saját fizetési hálózatot indítana.

A Siemens konglomerátum szintén érdeklődését fejezte ki a Bitcoin motorjának tartott technológia iránt és a szállítmányozás terén kívánja hasznosítani.

Kövess minket Facebook, Instagram és Twitter oldalainkon, hogy mindenről percre pontosan értesülj.😉

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.