Merre indulhat innen a Bitcoin árfolyam a következő hetekben?

Ha nem igazán érted, hogy mi történik a Bitcoin árfolyammal a napokban, akkor nem vagy egyedül. A hivatásos kereskedők is kapkodják a fejüket, és csak néznek bambán.

Habár a Bitcoin árfolyama több mint 50%-ot esett április óta, nagyon sok befektető még mindig nem akar tudomást venni arról, hogy megérkezett a medvepiac. Még mindig nagyon sok kis- és nagybefektető milliárd dollár értékben fektet be a kriptopiacokon. Miközben újabbnál újabb technológiai és kereskedési termékek jelennek meg az ökoszisztémában.
De ha egyre több bank kínál különféle Bitcoin kereskedési opciókat, és egyre többen fektetnek be a kriptókba hosszabb távra is, akkor az árfolyam miért nem megy felfelé?

Erre a kérdésre még a legtöbbet látott profi kereskedő is csak vakarja a fejét, és kivár. A kérdésre a választ azonban ez a két ábra adhatja meg.

Ábra 1: A befektetők a Bitcoin árfolyamát az év végére 20 ezer dollár köré várják

A Skew analitikai szolgáltató adatai szerint a Bitcoin opciókkal kereskedők a 20.000 -22.000 dollár körüli zónában nagyon aktívak lesznek 2021. decemberéig. Ez azt jelenti, hogy a legtöbb kereskedő a Bitcoin további esését prognosztizálja év végére.

Skew adatok

Ha a kereskedő BTC opciókat vesz, akkor lényegében arra fogad, hogy a Bitcoin ára egy bizonyos értéktartományban lesz egy specifikus dátumon. Miután egyre közelebb kerül ehhez a specifikus dátumhoz, a kereskedőnek döntenie kell, hogy él ezzel az opcióval, eladja az opciót, vagy egyszerűen nem csinál semmit, és hagyja, hogy lejárjon az opció.

Most úgy tűnik, hogy a BTC opciós szerződésekben az aktív árfolyam pont 20.000 dollár körül alakul. Tehát a kereskedők arra számítanak, hogy az árfolyam a következő hónapokban is esni fog.

Ábra 2: A Spot kereskedési adatok alapján hosszabb távon bikapiacban reménykednek

Vannak azonban, akik még mindig sikeres hózárásban bizakodnak. Azonban a Bitcoin spot árat bemutató ábra lefelé irányuló trendet mutat a következő hetekre is.
Egyszerűen megfogalmazva tehát a heti árfolyamesések idén április és július között nagyon nagyok voltak, és az árfolyammozgások az elmúlt hetekben is inkább lefelé irányultak, de már nem voltak legalább annyira erősek. Ezek a lefelé irányuló trendek tehát már nagy annyira drasztikusak mint az év második negyedévében.

Ez egyúttal azt jelenti, hogy a kereskedők ezeken az árfolyamszinteken már nem szabadulnak meg olyan sebességgel a coinjaiktól mint a korábbi időszakban.

BTC árfolyam

Ha ez a feltételezés helyes, akkor hosszabb távon a BTC hodlerek szép kis profitot realizálhatnak, ha az árfolyam újra emelkedésnek indul.

Ezt a viselkedési mintázatot egy indikátorral is mérhetjük: ez az ADX. Ez a mutató nem mondja meg, hogy a piacot most a medve vagy a bika uralja. De egyértelműen jelzi, hogy a trend erős vagy gyenge.

A fenti ábrán az ADX-et a fehér vonal jelzi, ami lefelé mutat. Ez azt jelenti, hogy a medvepiaci hatás egyre jobban gyengül. Ha ez az eset fennáll, akkor a Bitcoin esetében hamarosan egy trendforduló következhet be.

Természetesen a kriptovilágban nem lehet semmit sem biztosra venni. Senki sem tudja mi fog következni De legalább a jelek már biztatóak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük