Skew: 14% esélye van a bitcoinnak, hogy 20.000 dollár fölött zárja az évet

Felgyorsulni látszik a Bitcoin (BTC) árfolyam erősödése ahogy 2018. január óta először újra elérte a 15.500 dollárt. A Skew adatelemző cég jelentése szerint a vezető digitális valutának 14% esélye van arra, hogy elérje vagy esetlegesen túlszárnyalja a 20.000 dolláros rekordárfolyamát.

Az aktuális tweetjükben arra is figyelmeztettek, hogy annak valószínűsége, hogy év végére legalább 15.000 dollár lesz az árfolyam már magasabb, mint az ellenkezőé.

2020. márciusban az árfolyam még 4000 dollár alatt kereskedett, majd jött a pandémia-pánik, ami felerősítette a befektetőkben a Bitcoin, mint menedékeszköz globális szerepet. Az elmúlt hónapban pedig komoly nagyvállalati jelzéseknek lehettünk tanúi a MicroStrategy, Square és a PayPal cégektől, amik ilyen-olyan formában a Bitcoin mellett tették le voksukat. A friss globális esemény, az amerikai elnökválasztás kiélezettsége és a körüli bizonytalanság szintúgy a Bitcoin irányába tereli a befektetőket.

A Skew 7%-ra taksálja a 20.000 dolláros BTC árfolyam valószínűségét novemberre, mialatt jövő év márciusra és júniusra már 25% esélyt mértek.

Forrás: Skew

Fontos megjegyezni, hogy 2017 első feléhez hasonlóan jelenleg is az új Bitcoin vásárlók dominálnak a piacon. Például a Messari mérése szerint az Egyesült Államokban népszerű Square Cash alkalmazáson keresztül közel 1.6 milliárd dollár értékű Bitcoint értékesítettek a harmadik negyedévben. A növekmény +86%-kal több az előző negyedévhez képest.

Ha éves perspektívába helyezzük a Square adatait, akkor még dinamikusabbak, ugyanis az elmúlt év harmadik negyedévéhez képest +1002%-os növekedést értek el a Bitcoin értékesítésben.

A BitcoinBázis élő árfolyam és hírlistázója alapján a cikk írásának idején egy BTC dollárárfolyama 15.600 dollár, ami 4.689.000 forintot jelent.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.