Ripple CEO Brad Garlinghouse: Ez nem partnerkapcsolat, a SWIFT helyét fogjuk átvenni

Brad Garlinghouse-nak, a Ripple CEO-jának pontos elképzelései vannak a kriptovilágról: szerinte ugyanis egy “digitális eszköz értéke attól függ, hogy milyen problémákat old meg hosszú távon”. De mit is old meg maga a Ripple?

A vállalat nagyon fontos problémára talált megoldást: hogyan mozgassanak olcsón óriási pénzösszegeket a határokon átívelve. Ez pedig érthetően felkeltette a bankok érdeklődését.

Ráadásul a Ripple nagyon motivált, a vállalatba vetett óriási bizalmat mutatja még az is, hogy a vállalat legfőbb marketingese, Cory Johnson odáig merészkedett, hogy a Ripple-t (XRP) “Bitcoin 2.0”-nak nevezze.

Nem kétséges, az ambíció nem hiányzik a Ripple-nél.

Garlinghouse a legutóbbi, Bloombergnek adott interjújában azt mondta, hogy jelenleg legalább 100 SWIFT rendszerbe tartozó bank kezdte már meg az együttműködést a Ripple-lel – ez is mutatja pedig, hogy a SWIFT véleménye ellenére, a blokklánc és a kriptovaluták szerves részét fogják alkotni a bankszektornak.

“A SWIFT nem olyan rég még azt mondta, hogy a blokklánc nem lehet megoldás a bankok közti tranzakciókra. Mi viszont több mint 100 ügyfelet tudunk felmutatni, akik nem így gondolják.”

A pletykák egy lehetséges SWIFT-Ripple partnerkapcsolatról múlt héten kezdődtek el, és hamarosan jelentős XRP eladásokat eredményeztek.

A hírek viszont úgy, ahogy voltak hamisnak bizonyultak: Garlinghouse pedig viszonylag hamar tisztázta a helyzetet – és közölte véleményét is, aminek a SWIFT nem biztos, hogy örülni fog.

“Mi napról napra dolgozunk és haladunk előre, a végső cél pedig a SWIFT helyének elfoglalása.”

Jelenleg ettől még messze állnak, a SWIFT továbbra is a legjelentősebb a határon túli utalások körében. A kriptovaluták azonban egy különleges lehetőséget biztosíthatnak a bankoknak arra, hogy teljes mértékben elfelejtkezhessenek a határokról. Amennyiben pedig ezt ki tudják használni, a szektor teljesen átalakulhat – és akkor jöhet el a trónfosztás.

A Ripple-nek mondjuk mostanában – sok más kriptovállalathoz hasonlóan – az idejének jelentős részét veszi el a pereskedés. Jelenleg a vállalatot azzal vádolják, hogy egy “soha véget nem érő ICO”-t végeznek, ami miatt nem regisztrált vagyoneszköznek kéne besorolni a kriptovalutát mind az amerikai, mind a kaliforniai jogrendszer alapján.

De hogy mit hoz a jövő a SWIFT-nek és a Ripple-nek? Egy biztos: az fogja túlélni, aki a legjobban tud alkalmazkodni.

XRP vásárlás gyorsan és olcsón.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük