Mi folyik itt? Három hete folyamatosan csökken az NFT-piac forgalma

Ismét mélypontjukra kerültek a nem helyettesíthető tokenek (NFT) által produkált értékesítési számok. A csökkenés már zsinórban három hete tart, a hét nappal ezelőtti állapotokhoz képest pedig 14,97%-os esésről beszélhetünk.

Egy héttel ezelőtt az NFT-piac értékesítési volumene 233 ezer dollárt tett ki. Ez az érték csaknem 15%-kal kevesebb az egy héttel azelőtti időszakhoz viszonyítva.

Egyre több a szereplő az NFT-piacon

A Cryptoslam.io adatai szerint ez a csökkenés mégsem szegte a piaci szereplők kedvét, a vásárlók száma ugyanis 25,61%-kal, az eladóké pedig 21,75%-kal növekedett. Minden összevetve a piac csaknem 2 millió tranzakciót bonyolított le, amelynek nagy része a bitcoinhoz köthető.

A bitcoin NFT-értékesítésekhez való hozzájárulása 82,61 millió dollárban mérhető. Az Ethereummal ezzel szemben 73 millió dolláros forgalmat generáltak a piacon, ami nagyjából 27%-os csökkenés a megelőző hét adataihoz képest.

A két zászlóshajót a Solana követi 46,61 millió dollárral, majd a Polygon és a Mythos Chain számít még jelentős játékosnak rendre 7,3 és 7,16 millió dolláros forgalommal. Érdekes megfigyelés, hogy míg a legtöbb vezető blokklánc natív kriptovalutájának árfolyama csökkent, a Mythos Chain 0,92%-os növekedést könyvelhetett el.

Az elmúlt hét nap legsikeresebb NFT-gyűjteménye az Uncategorized Ordinals volt, amely 20,4 millió dolláros forgalmat generált. A kimagasló teljesítmény ellenére ez mégis 43%-os csökkenést jelent az elmúlt hét napot tekintve. Őt a BFC-20 NFT gyűjtemény követi 13,24 millió dollárral – ez a szám 759,91%-os növekedést jelent egy hét alatt. Rajtuk kívül népszerűnek számított még a Mad Lads és a Bored Ape Yacht Club (BAYC) is. A legdrágább NFT-értékesítés az Ethereumon történt, az Arcade.xyz Vault Key egészen pontosan 346.089 kelt el hat nappal ezelőtt.

A piac tehát komoly fluktuációkat tapasztal, új szereplők emelkednek fel, és régiek vesznek el a süllyesztőben. Ez egy összetett és folyamatosan változó piaci környezetet teremet, amelyben a kockázatot kereső befektetők találhatják meg leginkább a számításaikat.

További cikkeink az NFT-kről: