Mi lesz a többletenergiával bitcoin bányászok nélkül? Szecsuan tartomány értekezletet hívott össze az energiavállalatoknak

Szecsuan tartomány energiapiaci szabályozója a jövő hétre értekezletet hívott össze a helyi energiatermelő cégeknek, ahol azt tárgyalják, hogy a cégek hogyan tudják tompítani az évben potenciálisan bevezetendő nemzeti bitcoin bányászati tilalom hatásait a vízenergia többletenergia felhasználás területén. Köztudott, hogy Szecsuan tartomány a kínai bitcoin bányászat egyik fellegvára köszönhetően az esős évszakban felpörgő olcsó vízenergia termelésnek.

A Nemzeti Energia Adminisztráció szecsuani ága május 25-én küldött ki egy értesítést a tartományban tevékenykedő állami kézben lévő energiacégeknek, többek között a State Grid szecsuani irodájának, a Sichuan Energy Industry Investment Group-nak és az Energy Trading Center-nek.

Az értekezletre június 2-án kerül sor Csengdu városban, Szecsuan adminisztratív központjában.

Az értekezlet alig egy héttel az után jön, hogy a kínai Állambizottság sokadszorra újra kezdeményezte a bitcoin bányászathoz és kereskedéshez köthető tevékenységek felszámolását. Az északi Belső-Mongólia tartományban a vezetők a bitcoin bányászat teljes leállítása mellett döntöttek, Szecsuanban viszont inkább előbb a helyzet felmérése és a kieső bevételek értékelése a cél, sem mint az azonnali tiltás elrendelése.

Szecsuan bitcoin bányászai az esős évszak energiatöbbletét használják

Szecsuan jól ismert bányászközpont az országban köszönhetően a nyári időszak olcsó vízenergiájának. A helyi kormány régóta a többletenergia megfelelő hasznosításával küzd. Köszönhetően a bitcoin bányászoknak részben megoldódni látszott a helyzet és nem veszett kárba a vízenergia felesleg.

Az értekezlet keretében az energiavállalatoknak jelentést kell tenniük arról, hogy mekkora arányban biztosítanak energiát bitcoin bányászoknak és prezentálni véleményüket, hogy milyen hatással lesz a bányászat leállítása a vállalatok bevételeire és jövőbeli kilátásaikra.

Adatok szerint Kínában a vízenergiából származó elektromos áram kapacitás Szecsuan tartományban 2012 és 2016 között elérte a 7.6 milliárd kWh (2012), 2.6 milliárd kWh (2013), 9.7 milliárd kWh (2014), 10.2 milliárd kWh (2015) és 14.2 milliárd kWh (2016) volt.

Hogy mennyi lett volna a bitcoin bányászok nélkül, az a jövő héten fog kiderülni.

(Forrás: The Block)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.