Michael Saylor szerint a Bitcoinnak szüksége van a nagy bankokra

Michael Saylor egy interjúban beszélt a világ legismertebb kirptovalutájának jövőjéről, nem sokkal azután, hogy cége, a MicroStrategy 5,3 millió dollárnyi BTC Price BTC Price vásárlását jelentette be.

Miközben a milliárdos azt mondta, hogy “soha nem lehet túl sok Bitcoinod”, hozzátette, hogy a nagy bankokra lesz szükség ahhoz, hogy az eszköz elérje teljes érettségét.

“Ahhoz, hogy az iparág a következő szintre léphessen, szükségünk lesz arra, hogy a nagy bankok váljanak a kripto letétkezelőkké, és szükség lesz arra is, hogy a Wall Street szerepet vállaljon.” – mondta Saylor.

Saylor azt is hangsúlyozta, hogy az iparágnak el kell vonatkoztatnia a piacon lévő több százezer altcointól, és egyedül a Bitcoinra kell összpontosítania. A milliárdos gyakran támogatta Gary Gensler, a SEC elnökének nézetét, aki a Bitcoinon túl a legtöbb kriptovalutát be nem jegyzett értékpapírnak minősítette.

“A Bitcoin egy kibocsátó nélküli eszköz. Ez az egyetlen általánosan elismert protokoll, amely árucikk ebben a térben.” – folytatta a MicroStrategy feje.

Érdemes megemlíteni, hogy a BTC dominanciája idén 54% fölé emelkedett, ami a legmagasabb érték az elmúlt 30 hónapban. A 2017-es bikapiac alatt 80% körül mozgott, de a 2021-es bikapiacon az 50%-60%-os tartományba esett vissza, időnként 50% alá is süllyedt. Ez azt jelzi, hogy a legismertebb kriptovaluta 2024 áprilisára tervezett felezés előtt erősödik még.

Az interjú során az üzletember a kripto és az iparág legnagyobb cégeinek néhány közelmúltbeli hibájáról is szót ejtett. Sam Bankman-Friedot például a bírósági eljárása során nemrég bűnösnek találták, így az FTX feje akár 115 év börtönbüntetést is kaphat. Emellett a Binance is a hatóságok célkeresztjében van, miszerint a Hamász terroristáihoz kapcsolódó kriptószámlákat támogatott.

Saylor azt jósolta, hogy a Bitcoin valószínűleg rallyra készül, ahogy a feleződés után az inflációs rátája csökkeni fog. A vállalata 2020-as belépése óta a piacra igyekezett minél több érmét felhalmozni. Jelenleg 158 400 BTC-t birtokol 5,4 milliárd dollár értékben, viszont a jövőben újabb beruházásokra készül.