A Microsoft a blokklánc technológiák biztonságának növelésére törekszik

A Microsoft két újonnan kiadott szabadalmi bejelentése szerint a cégóriás olyan biztonságos környezetek létrehozására törekszik melyek a blokklánc technológiákat hivatottak védeni. A szabadalom a TEE-k használatával foglalkozik.

Mi is az a TEE?

Az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatali Szervezete által közzétett publikációk szerint a TEE egy előre meghatározott blokklánc vagy biztonsági protokoll tárolására szolgáló érvényesítési csomópont. Ezekkel az adatokkal a “TEE tanúsítvány” képes azonosítani a rendszer résztvevőit, akik rendelkeznek a csomóponton belül tárolt megfelelő információkkal. A blokkhálózatban a csomópont egy kapcsolódási pont, amely képes fogadni, tárolni és elküldeni az adatokat a hálózaton belül.

Miért is hasznos ez a megoldás?

Erre a kérdésre két válasz is létezik. Az első szerint A TEE segíthet egy konzorciumi blokkhálózat létrehozásában, azáltal hogy a blokklánc első csomópontját egy előre meghatározott tagsági lista tárolására használja. Ezt a listát más információk között tárolja. Ezáltal pedig biztosítja a felhasználók biztonságát.

A második alkalmazása pedig amikor egy blokkhálózaton több különböző szervezetnek kell kapcsolatba lépnie. Ilyenkor a TEE segít az ügyletek hitelesítésében. Ha ezt a tanúsítási folyamatot beprogramozott TEE segítségével használják, akkor bizonyos titkosított tranzakciók a hálózaton belül feldolgozhatók és megerősíthetők függetlenül a blokkhálózat hivatalos állapotától anélkül, hogy az adatok visszafejtésére lenne szükség.

A szabadalom szerint: „Egyik példában a teljes hálózat elfogadja a tranzakciót, beleértve a láncazonosító tranzakciókat, és a blokkhálózat állapota közvetlenül frissül, a másik példában nincs szükség a tranzakció másolatára egy blokk megerősítéséhez.”

E két felhasználási területen kívül a szabadalom szövege megemlíti hogy a Confidential Consortium (COCO) blokkhálózat rendszer keretében a TEE tanúsítvány lehetővé tesz még több tanúsítási rendszert amelyre több csomópontnak is szüksége van.

 

Már megint esik!? Profitálj a zuhanásból is Bitcoin és Ether opciók kereskedésével!

Ezeket a szabadalmi kérvényeket a vállalat még tavaly júniusban adta be. A Microsoft már azóta az Azure keretrendszeren is kínál blokklánc alkalmazásokat. A közelmúltban pedig bejelentették további szolgáltatások érkezését. Ezek az újdonságok a nyilvános blokkhálózatok számára lettek kifejlesztve. Különösen az ethereumot használó ügyfeleknek.

Kövess minket Facebookon és Instagrammon.

Van egy sztorid? Oszd meg velünk és megírjuk!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.