Mike Novogratz félelmetes jövőt jósol a dogecoinnak és az XRP-nak

Mike Novogratz, a Galaxy Digital kriptobefektetési vállalat CEO-ja az elmúlt években rendszeresen tette közzé elméleteit a kriptovaluták világáról. Ugye cégének kereskedési részlege elsősorban fedezeti alapokkal, kockázati tőkebefektetőkkel, és nyugdíjalapokkal bonyolít üzleteket. Rengeteg kriptovalutában hajtanak végre tranzakciókat. Például a bitcoint (BTC), ethereumot (ETH), bitcoin casht (BCH), litecoint (LTC), monerot (XMR), vagy éppen a dasht (DASH) is támogatják. Most egy “Investing in Crypto” nevet viselő online konferencián beszélt a hosszútávú kilátásokról a kriptopiacon.

Mike Novogratz szerint az XRP és a Dogecoin előbb-utóbb problémákba fog ütközni

Saját bevallása szerint a bitcoin továbbra is növekedést fog produkálni a jövőben, ahogy a Coinbase és a hasonló cégek is valószínűleg profitábilisak lesznek a jövőben is. Kevés ebben azért a meglepetés, hiszen Novogratz régóta támogatója a bitcoinnak és a nagyobb kriptovalutáknak, például az Ethereumnak is. És ezzel összhangban nemrégiben érkezett arról hír, hogy a Galaxy Digital kérelmet nyújtott be a SEC-hez, hogy bejegyeztessen egy tőzsdén kereskedett bitcoinos alapot. Meglepő módon azonban a pozitív hangok mellett Novogratz megpendített néhány aggályt is, amely volatilitást okozhat a piacon. Ezek közül természetesen a szerdán indult Coinbase kereskedése a legfrissebb hatás, ezt maga a CEO is belátta az interjúban.

Viszont szerinte komoly hatást gyakorolhat majd a kriptovaluták piacára, hogy az olyan, általa furcsának titulált coinok, mint a dogecoin vagy az XRP jelentős hullámvölgyeket fognak megélni. Ugye a dogecoin és az XRP körül folyamatosak a hírek, előbbit Elon Musk támogató tweetjei pörgetik, utóbbi pedig a SEC-nyomozás ellenére tud masszív növekedést bemutatni. De Novogratz szerint ez előbb-utóbb rossz véget fog érni. Most mondjuk semmi nem utal erre, hiszen az elmúlt hét napot figyelembe véve az XRP képes volt 60% feletti növekedést produkálni. A dogecoin esetén ez a növekedés pedig bőven 100% feletti.

De az “Investing in Crypto” előadássorozatában mások is megszólaltak. A Delta Exchange igazgatója, Pankaj Balani például semmilyen aggodalomra okot adó jelet nem lát a piacon. A kripto derivatívákkal kereskedő tőzsde igazgatója szerint a Coinbase szerdai tőzsdei indulása most már egyértelműen azt mutatja, hogy ez a tőzsde egyfajta monopóliummal rendelkezik már. És becslésekbe is bocsátkozott az árfolyamot illetően. Szerinte májusra már 70 ezer dollár is lehet egy BTC ára. Főleg, hogy most a Coinbase egyfajta hídat hozott létre a hagyományos befektetők és a kriptopiacok között.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.