Vajon a részvénypiac emelkedése magával húzhatja a Bitcoint?

Annak ellenére, hogy a részvénypiac farvizén a Bitcoin árának további emelkedésének lehetséges, ez nem biztos, hogy a piac által várt parabolikus emelkedés lesz. A Bitcoin (BTC) 30 napos korrelációja az amerikai technológiai részvényeket tartalmazó Nasdaq 100 indexszel a Bloomberg jelentése szerint 2023 eleje óta a legmagasabb szinthez közelít.

Ez azt jelenti, hogy az index további emelkedését a BTC által végrehajtott hasonló felfelé irányuló mozgás követheti.

Jóslások vannak, de nehéz pontosan megmondani, mi hozhatja el a Bitcoin újabb áttörését

A Galaxy Digitalt vezető Mike Novogratz a Bloombergnek azt nyilatkozta, hogy a digitális eszközök számára esetlegesen kedvezőbb amerikai politikai környezet az év végére a BTC árát 100 000 dollárig repítheti. Azt azonban, hogy a Bitcoin készen áll-e arra, hogy a Nasdaq 100 további emelkedését követően elinduljon a Novogratz jóslatához vezető úton, a heti zárás nem igazán erősítette meg. A Rekt Capital néven futó kriptokereskedő és elemző rámutatott, hogy a BTC az április 20-i feleződés óta a 68000 és 71000 dollár közötti gyűjtőgetési sávban ragadt.

Ez a kereskedő továbbá azt is írta, hogy a múltbeli ciklusok alapján, hogy a Bitcoin számára ebben a ciklusban már csak két fázis van hátra. A jelenlegi felhalmozási fázis és a parabolikus felfelé irányuló mozgás fázisa. A Rekt Capital egy nemrégiben készült videóban kiemelte, hogy a jelenlegi fázisából a Bitcoin csak egy nagyon erős heti zárással tud kimozdulni. Mondjuk az is megtörténhet, hogy kitör egy a mostani fázisából, de nem sokkal feljebb, egy újabb gyűjtögetési-felhalmozási sávban ragad.

A Rekt Capital szerint ha egyszer is 71 ezer dollár felett zárna a Bitcoin, akkor megjönne a nagy áttörés. Szóval az elemzések összességét nézve még ha a Bitcoin-nak sikerül is követnie a technológiai részvénypiac potenciális felfelé ívelését, nem biztos, hogy akkora áttörést tud produkálni, hogy elérje Novogratz jóslatát. És akkor még nem is beszéltünk más, visszafogó tényezőkről.