Modern köntösben visszatér a híres videojáték, hála a Cardano alapítójának

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Charles Hoskinson, a Cardano (ADA) alapítója és az IOHK vezérigazgatója valóra váltja gyermekkori álmát. Az 1992-es RPG Legends of Valour videójátékot kívánja átalakítani.

Hoskinson, aki szenvedélyesen rajong a videojátékokért, már el is indította a Synthetic Dimensions által létrehozott és 1992-ben piacra dobott népszerű videojáték, a Legends of Valour felvásárlását. A Cardano atyja a következő években az IOHK-t sem elhanyagolva idejét a magán projektjének szeretné szentelni. Úgy tudni, hogy Hoskinson közép-afrikai cégek közreműködésével blokklánc alapú elosztó rendszert akar a játékba integrálni. A projekttel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy a játékot a saját pénzéből vásárolta és az IOHK-nak ahhoz semmi köze. A játék modernizálása és átalakítása viszont szorosan kapcsolódni fog a Cardano-hoz.

Mivel a Legends of Valour vége befejezetlen maradt, így a fejlesztő csapat első dolga az lesz, hogy kitalálják mi legyen annak a vége. Ezután elkészítik a videojáték továbbfejlesztett, amelyet a mai igényekre szabnak.

Nyílt forráskód és blokklánc az új jelszavak

“Az átalakítási folyamat során a játékot olyan mértékben korszerűsítjük, hogy az modern PC-n is játszható lesz, mondta Hoskinson, majd hozzátette, hogy “valószínűleg 4K-ban is megjelenik majd.” A továbbfejlesztett változat valószínűleg nyílt forráskóddal kerül kiadásra, így azzal bárki ingyenesen játszhat majd.

A játékkal még rengeteg a teendő, hiszen komoly javításra szorul a felhasználói felület (UI/UX). Az IOHK vezérigazgatója az átalakítási munkálatokat feltételezhetően Ruandába viszi, mivel az ország az informatikai iparág fejlesztésével szeretne a közép-afrikai szegénységből kitörni és Afrika Szilícium-völgyévé válni.

Hoskinson úgy véli, hogy egy játékelosztó rendszert lehetne létrehozni a blokklánc technológia segítségével. A Cardano-t pedig nem helyettesíthető tokenként csempészné a játékba, amelyet a játékon belüli kiegészítőkre úgy, mint páncélok és kardok megszerzésére lehetne használni. Azok a játékosok akik megvásárolják a tokeneket, szabályozó szerepét is betölthetnék. Ezen funkciók kivitelezése azonban éveket vehet igénybe. A projekt ettől függetlenül komoly mérföldkő lehet több szempontból is. A játék lehetőséget teremhet arra, hogy feltárja a blokklánc használhatóságát egy videojátékon belül, emellett pedig komoly segítséget nyújthat Ruandának is, amely számára igazi áttörés lenne a blokklánc ipar megismerése.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.