Új altcoin a kriptotőzsdén: a monero elérhető a Kraken platformján

Az anonim fizetést lehetővé tevő monero elérhető a Kraken kriptopénz tőzsdén a hivatalos bejelentés szerint.

A monero elérhető a Kraken platformján

Az anonimitás miatt preferált monero 2016-ban lett népszerű a felhasználók körében. Leginkább a darknet feketepiacon kezdett el terjedni. Augusztusban az Alphabay jelentette be, hogy elfogadják a monerot is ezt később az Oasis Market is követte.

Monero árfolyam reakciója a hírreBár mostanra egyre szélesebb körben használják a monerot, természetesen nem csak illegális eszközök finanszírozására, mégis nem sok online kriptopénz tőzsdén érhető el a kereskedés. A Kraken döntése mögött is ez áll, úgy látják egyre nagyobb a kereslet az altcoin mögött és betömnék a piaci rést.

A lépéssel a Kraken a többi nagy bitcoin tőzsde mellé kerülhet, mint a Bitfinex és a Poloniex ahol szintén elfogadják ezt az altcoint. A Kraken a monero keresztárfolyamot XMR tickerrel jegyzi majd a dollárral (XMR/USD), az euróval (XMR/EUR) és a bitcoinnal (XMR/XBT) szemben.

A bejelentésre a monero árfolyama jól reagált, már 17 dollár fölé emelkedett az ár. A korábbi 14.5 dollárról 17 dollárra nőtt az árfolyam. A hír hatására a kereskedés volumen mindenkori legmagasabb szintre ugrott, így látszik, hogy a befektetők értékelik a Kraken lépését.

Javul a monero megítélése

Egy olyan piacon, ahol a digitális pénzek értékének megítélését folyamatosan elemzik és megkérdőjelezik, nehéz dolga van a moneronak. De úgy tűnik azonban hónapról hónapra javul a megítélése.

A monero megitélése egyre javul, ami az árfolyamon is látszikAz XMR jelzésű altcoin körkörös aláírást használ azért, hogy segítsen a felhasználóknak anonimnak maradni. 2014-es indulása óta lassan növekedett az árfolyam az elfogadottság terjedésével. Még a kezdetben ellenálló bitcoin fejlesztők is mára már támogatják az altcoint, leginkább az anonimitás fejlesztésében rejlő lehetőségei miatt.

A Kraken hivatalos bejelentésében is hasonló szerepel.

“A Bitmonero az egyik vezető kriptopénz, a piaci kapitalizációja 40-szeres növekedésen ment keresztül tavaly. A kereskedést erős likviditás és nagy volumen jellemzi. A monero alapjai az anonimitás, decentralizáció és a nyílt fejlesztés, ezek naggyá tehetnek egy kriptopénzt.”

Azzal, hogy a monero elérhető lett a Kraken oldalán, ez lett a hetedik altcoin amivel kereskedni lehet náluk a többek közt a zcash, litecoin és ether mellett.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük