Egy friss kutatás szerint a forgalomban lévő monero 5%-át bűnözők bányásszák

A teljes anonimitást biztosító altcoin egyre népszerűbbé válik a bűnözők körében. A forgalomban lévő monero 5%-a ráadásul illegálisan jött létre.

A forgalomban lévő monero 5%-át illegális tevékenységekből származik

A Palo Alto Networks friss tanulmánya szerint az anonimitásáról elhíresült monero egy része a bűnözők tevékenységének köszönhetően jött lére. A forgalomban lévő monero készlet 5%-a ugyanis az illegális bányász programokból származik, melyet különböző vírusokkal és kártékony szoftverekkel terjesztenek készítőik.

A több mint 630 ezer kártékony program elemzése során arra jutottak, hogy a monero egyre népszerűbb ezekben a körökben. Mára már a minta 84%-ban monerot bányásztak a vírusos programok, főleg bányászközösségeken keresztül. Az arány azt mutatja milyen domináns is ezen a piacon az altcoin.

A kriptopénz bányász vírusok már régóta a piacon vannak. Egy ideje a bitcoin bányászat már nem jövedelmező az ASIC gépek nélkül, így a bányászat fókusza az altcoinokra terelődött, melyek közül még mindig sok mindent lehet otthoni processzorokkal és videokártyákkal hatékonyan bányászni. Az egyik legnépszerűbb ilyen bányászható érme pedig a monero lett a kártékony szoftverek terjesztői körében – hiszen a monero révén még nehezebben fejthető vissza bármilyen azonosításra alkalmas adat a tranzakciókból.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük