Most már biztosnak tűnik: tőzsdére megy a Ripple

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Anno, amikor jó pár hónappal ezelőtt az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) bejelentette, hogy pert indított a Ripple ellen, sokan temetni kezdték a céget és az XRP kriptovalutát. A pert a SEC értékpapírok illegális kereskedelme miatt indította meg, ami rengeteg kérdést vetett fel a kriptovalutákkal kapcsolatban. De az ügy csak nagyon rövid időre törte meg az XRP lendületét, idén áprilisban már majdnem a 2 dollárt is elérte egy coin ára. Az elmúlt időszak korrekciós hulláma természetesen a Ripple kriptoját is elérte, a cikk írásakor valamivel 1 dollár alatt, 0,9 dollár környékén kereskedtek vele.

Most már a vezérigazgató is a Ripple tőzsdére lépéséről beszél

A cég sem lassított, folyamatosak voltak a különféle új törekvésekről szóló hírek, legutóbb például egy egyiptomi egyezségről lehetett hallani. Ebben a Ripple és az Egyiptomi Nemzeti Bank (NBE) fűzte szorosabbra kapcsolatát. A tervek szerint az egyiptomiak a RippleNet-et fogják használni az Egyesült Arab Emirségek (EAE) és az Egyiptom közötti pénzátutalásokra. És most, a CoinDesk éves online konferenciáján a Ripple vezérigazgatója, Brad Garlinghouse azt is bejelentette, hogy a Ripple tőzsdén kereskedett céggé fog válni, amint lezárul a SEC által indított per. Ahogy Garlinghouse mondta, a tőzsdére lépés esélye “több, mint valószínű”.

Ez meg is oldaná azokat a problémákat, amelyeket a SEC felhozott a céggel szemben. Ráadásul megnövelhetné a cég rendelkezésére álló tőke mennyiségét is. A Ripple vezérét még a héten kérdezték meg erről a konferencián, ahol azt is kiemelte, hogy mindenképpen meg kell várniuk a SEC per befejezését bármilyen IPO (első nyilvános kibocsátás) előtt. Rámutatott, hogy ez azért is létfontosságú, hiszen a végén majd úgyis a SEC-nek kell jóváhagynia a Ripple tőzsdére lépését. Nem ez az első eset, hogy a Ripple tőzsdére lépéséről megy az elmélkedés. A cég legnagyobb külsős tulajdonosának, az SBI Holdingsnak a vezetője egy múlt hónapban tartott konferenciahíváson beszélt erről. Azaz, hogy a per után a Ripple tőzsdére fog kerülni. Ami most nagy kérdés, hogy vajon mikor fog lezárulni a SEC által indított per és egyáltalán milyen eredménye lesz majd.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.