Mutatjuk mely kriptoprojekteken történt a legtöbb fejlesztés áprilisban

A fejlesztési tevékenység jelentős szerepet játszik egy kriptoprojekt potenciális sikerének meghatározásában. Íme az a 20 projekt, amelyen a legtöbb fejlesztést végezték az elmúlt hónapban.

A lista első 10 helyezettjét az előző havi adatokkal összevetve pusztán 1 projekt cserélődött fel. Míg márciusban a Chainlink a 9. helyet foglalta el, addig áprilisban 11. helyezésével kiszorult a top10-ből és helyette a Vega Protocol került az aktuális “legjobbak” közé.

Mire mutat a magas fejlesztési tevékenység?

Amennyiben egy projekt magas fejlesztési aktivitást mutat, az jó indikátora annak, hogy:

  • a projekt sikeres lesz
  • a fejlesztők új funkciókon, fejlesztéseken dolgoznak
  • a projekt nem átverés

Egy elkötelezett fejlesztőcsapat, amely folyamatosan új fejlesztéseken és újításokon dolgozik, növeli egy digitális eszköz funkcionalitását és hosszú távú kilátásait. Ilyen brigáddal rendelkezik például az Ethereum hálózata is, ami ennek következtében a 8. helyet érte el a legfejlettebb blokkláncok tekintetében.

Az elmúlt 30 napban a Santiment, egy vezető kriptoanalitikai platform több vezető blokkláncprojektet is megvizsgált a fejlesztési aktivitás szempontjából. Az alábbi képen látható az így összeállt lista első 20 helyezettje:

kriptoprojekt

Nem véletlen, hogy a 20 projekt közül 17 szerepel a piaci kapitalizáció alapú top 100-as listán is. Ez a tényező erős korrelációt jelez a fejlesztési aktivitás és a piaci teljesítmény között.

Ha az elmúlt 6 hónap árfolyamváltozásait nézzük, a kriptoelemző által összeállított lista szereplői eltérő eredményeket mutatnak. Míg az Ethereum markáns +26%-os növekedést könyvelt el, az első két helyet elfoglaló Kusama (KSM) és Polkadot (DOT) egyaránt árfolyamcsökkenést tapasztalt, -12%-os, illetve -8%-os változással.

 

 

Kedves Olvasó! Érdekes chartok, hasznos mémek, vicces befektetési ötletek, vagy fordítva? A BitcoinBázis Telegram-csatornáját a cikkmegosztáson túl egyedi tartalmakkal is bővítjük. Gyere, nézz be te is! Minden poszt alatt lehet kommentálni, kérdezni, panaszkodni, kritizálni. A csatorna címe: http://t.me/bitconbazishirek