Nagy az öröm, újabb ország elnöke lett bitcoin tulajdonos

Nagy az öröm a kriptovaluta közösség körében, hiszen Gustavo Petro kolumbiai elnök is bitcoin tulajdonos lett.

A hír az elnök és Samson Mow, a JAN3 vállalat alapítója találkozója után érkezett, amelynek köszönhetően Kolumbia új vizekre evezhet: a bitcoint és a blokklánc technológiát is integrálhatja az ország társadalmi és gazdasági rendszerébe.

„Kolumbia elnöke most már biztosan bitcoin HODLER. Egészen pontosan 100 000 sats-ot (0,001 BTC-t) vásárolt” – írta Mow. Hozzátette, hogy az elnök rendkívül nyitott volt arra, hogy mélyebben elsajátítsa a technológiát.

Az elnök a blokklánc technológia különböző közszférákban történő alkalmazását is fontolóra vette. Ilyen lehet például a blokklánc bevezetése az egészségügybe és a vagyonkezelésbe. Fontos azonban megjegyezni, hogy a kriptovaluták még nem szabályozottak Kolumbiában. A Pénzügyi Felügyelet néhány éve már folytat ugyan egy kísérleti tervet a kriptovaluták használatára vonatkozóan, de az eredmények egyelőre még váratnak magukra. Jó hír viszont, hogy a kolumbiai elnök elkötelezettsége a Bitcoin és a blokklánc technológia iránt nemzeti szintű felkarolást is jelenthet, és meggyorsíthatja a szabályozások bevezetését, valamint a szélesebb körű elfogadást.

Mow néhány napja egyébként Suriname-ban járt, ahol Chan Santokhi elnökkel és kormányzati tisztviselőkkel is találkozott, hogy kidolgozzák a dél-amerikai ország gazdasági modelljét, amelyben a Bitcoin jelentős szerepet vállalhat. A találkozón többek között azt javasolta, hogy a helyi központi bank a tartalékjai 1%-át BTC-be fektethetné.

Kapcsolódó cikkeink: