Újabb gigabank kezdett bitcoin határidős kereskedést kínálni ügyfeleinek

A Goldman Sachs amerikai befektetési bank bitcoin határidős kereskedést indított. Az 1869-ben alapított bank mintegy 2100 milliárd dollár értékű ügyfélvagyont kezel.

A Goldman a döntést az ügyfeleik oldaláról érkező igénnyel magyarázza és egy partnerség keretében kínálják. A partner a Mike Novogratz által vezetett Galaxy Digital kriptobefektetési szolgáltató, szintén az Egyesült Államokból.

A hivatalos nyilatkozatok szerint a Goldman nyitása megnyithatja az utat más bank előtt is, hogy kriptovaluta termék kereskedést kínáljon ügyfeleinek. “Amint egy bank elkezdi, a többin eluralkodik a félelem a lemaradásról és azok is nyitnak rá mert az ügyfeleik elkezdenek iránta érdeklődni.” – nyilatkozta Damien Vanderwilt a Galaxy Digital társelnöke.

A Galaxy Digital likviditásszolgáltatóként fog funkcionálni a Goldman Sachs ügyfelek számára. Max Minton, a Goldman Sachs digitális eszközökért felelős vezetője hozzátette, a Goldman célja, hogy a legjobb végrehajtási árakat és biztonságot garantálja az ügyfeleinek.

2021-hez hozzátartozik a kriptó, és örülünk hogy találtunk egy olyan partnert, ami széles választékú likviditás útvonalat és differenciált derivatív kapacitást kínál a kriptovaluta ökoszisztémában.

Szintén a héten érkezett a hír, hogy a BBVA Switzerland bank a privát ügyfeleinek bitcoin kereskedést tesz elérhetővé a mobilbank alkalmazásán keresztül. A spanyol hátterű BBVA feje, Alfonso Gomez hozzátette a közleményükben, hogy további digitális eszköz termékek és szolgáltatások bevezetését tervezik. A több kontinensen is aktív BBVA 123,000 főt foglalkoztat és mintegy 736 milliárd dollárnyi ügyfélvagyont kezel.

Múlt heti a hír, hogy Texas államban működő bankok kriptovaluta letétkezelési engedélyt válthatnak ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.