Nagyot futott a Ripple natív tokenje a hétfői bejelentések után

Az XRP, a Ripple Ledger natív tokenje és a piaci kapitalizáció alapján a harmadik legértékesebb coin, elképesztő ralit futott. A hétfői pozitív hírek nyomhatták fel az árát.

Tegnap az XRP hihetetlenül meglódult, az ára elérte a 0,224 dollárt, amit némiképp még ma is sikerült 0,222 dolláron tartania. Az ár az elmúlt 24 órában 3%-kal emelkedett és egy hét alatt nagyjából 14%-kal nőtt. A piaci kapitalizáció alapján az XRP a 10 legjobban teljesítő digitális eszköz között található.

Az emelkedés okai

Az XRP hétfőn lódult meg igazán, amikor a nagy kriptovaluta tőzsde, a Binance nyilvánosságra hozta az XRP/USDT állandó határidős ügyletek indítását akár 75-szörös tőkeáttétellel. Az áremelkedés pedig még a bejelentés előtt indult meg, ami bennfentes kereskedést gyanít, ami egyelőre csak spekuláció. A valós spekuláció viszont már ‘normális’ keretek között is elindulhat a XRP árfolyamára, már aki ki tudja használni az azonnali piacok és a határidős piacok közötti szinergiákat.

Hogyan tudsz Ripple-t (XRP) venni bankkártyával?

A Ripple társtulajdonában lévő MoneyGram pénzátutalási társaság emellett bejelentette azt is, hogy az ünnepi vásárlási időszakban a MoneyGram online fizetési platformjai rekordot döntöttek. 2019. december 1. és december 25. között az online felületek több mint 70%-os növekedést értek el a tranzakciók számát illetően, az egy évvel ezelőtti karácsonyi időszakhoz viszonyítva. Az Egyesült Államokon kívül az online tranzakciók száma pedig közel 120%-kal nőtt 2018 ugyanezen periódusához képest. A vállalat azonban konkrét számokat nem közölt a fizetési felülettel kapcsolatban.

Állandó mozgásban

Még tavaly decemberben látott napvilágot a hír, hogy a MoneyGram már több mint 100 millió dollárt vitt keresztül a Ripple-on. Alex Holmes, a MoneyGram vezérigazgatója és elnöke úgy gondolja, hogy a blokklánc startupnak még több ügyfelet kell magához csábítania. Ez a tevékenység döntő fontosságú lesz a Ripple és a MoneyGram partnerségi kapcsolatának jövőjét illetően.

Múlt héten a dél-koreai távközlési óriás, az SK bejelentette, hogy egy új blokklánc-alapú adományozási platformot indít, amelyet a Ripple technológia segítségével fejlesztettek ki. A MoneyGram pedig decemberben hozta nyilvánosságra a hírt, miszerint a Visa Direct-el együttműködve, azonnali utalási rendszert bocsátott útjára az Egyesült Államok határain kívül.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.