Négyszer annyi figyelmeztetést küld ki a spanyol adóhatóság a kriptotradereknek, mint 2019-ben

A spanyol adóhatóságnál jön a szüretidő, koronavírustól, karanténtól függetlenül. Az ibériai országban a kriptovalutákkal kereskedők sem fogják megúszni az idei adóelszámolást.

Úgy tűnik rekordra ugrott a spanyol kriptovaluta kereskedők száma az elmúlt adóévben VAGY Madrid guru fokozatra kapcsolt az állampolgárok kriptós aktivitásának monitorozásában.

Az Europa Press jelentése szerint a spanyol adóhivatal, az Agencia Estatal de Administración Tributaria (AEAT) 66 000 figyelmeztető levelet küld ki egy kampány keretében, mely arra kéri az állampolgárokat, hogy még véletlenül se felejtsék el bevallani kriptovaluta kereskedésből származó bevételeiket. A kampány június 30-áig fog futni.

Az AEAT már múlt évben is figyelmeztette alattvalóit a kriptós bevételeik bevallására, de akkor beérte 14 700 figyelmeztetőlevél kiküldésével.

Hasonló levélre számíthatnak az Airbnb-sek és a külföldi bevétellel és külföldön bejegyzett vállalkozással rendelkező állampolgárok is.

Januárban már volt jel a fokozott kíváncsiságra: akkor azt írta az AEAT, hogy az évben intenzívebben monitorozza a kriptovalutákat és az állampolgárok hozzá kapcsolódó tevékenységeit.

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.