Nem áll jól a Coinbase szénája, itt vannak a legújabb adatok

Csupa rossz hírre ébredtünk ma: 5 dollár alá zuhant a LUNA árfolyama, és még Boris Johnson is szigorú kriptotörvényekkel kezdte a napot. Az pedig már csak olaj a tűzre, hogy a negyedéves jelentések szerint a Coinbase kriptotőzsdének sem áll jól a szénája.

A tőzsde kereskedési volumene január és március között mintegy 44%-ot zuhant, miután az év első negyedévében a kriptovaluták magas volatilitása elijesztették a zöldfülű befektetőket. A tőzsde így 430 millió dolláros nettó veszteséget írhat le magának, ami egyébként jóval magasabb, mint a Wall Street elemzői által várt 47 millió dolláros hiány. A számok aggasztóak, a Coinbase ugyanis bevételének körülbelül 85%-át a tranzakciós díjakból (a fennmaradó rész az előfizetésekből és egyéb szolgáltatásaikból) származik, így ez a visszaesés közvetlenül befolyásolja a vállalat jövőjét.

Alacsony számok, mégis optimisták

A jelentések szerint a bevételek éves szinten 35%-kal, azaz 1,16 milliárd dollárra csökkentek, ami messze túlmutat az elemzői várakozásokon, amelyek 1,5 milliárd dollár körüli összegre számítottak. A hónap elején Brian Armstrong, a tőzsde vezérigazgatója 1 milliárd felhasználót jósolt, az adatok ugyanakkor azt mutatják, hogy a felhasználói bázis 9,2 millióra csökkent, ami közel 20%-kal alacsonyabb, mint amennyit 2021 negyedik negyedévében mértek. A kereskedési volumen 547 milliárd dollárról 309 milliárd dollárra esett vissza, az intézményi befektetés pedig pusztán 235 milliárd dollár volt, ami 37%-os csökkenést jelent.

A tőzsde fejei ugyanakkor a jövőre nézve rendkívül optimisták, és a veszteségért pusztán a volatilitást és a kriptopiac megingását okolják:

Úgy gondoljuk, hogy ezek a piaci hullámok nem tartósak, és továbbra is a hosszú távra koncentrálunk” – jelentették ki.

A Coinbase részvényei a vártnál rosszabb eredményjelentés hatására történelmi mélypontra zuhantak. A COIN a negyedéves számok közzététele óta 16%-ot esett, a részvény árfolyama a cikk írásakor 72,99 dollár.