Nem kérdés, hogy a Bitcoin ára a 20-szorosára fog emelkedni

Dan Tapiero, a Gold Bullion International társalapítója szerint 15 billió dolláros intézményi tőke áramolhat a Bitcoinba, ami 500 ezer dolláros magasságba emelheti a Bitcoint. Tehát a Bitcoin ára a mostani ár 20-szorosa, 30-szorosa is lehet.

A Bitcoin ára a 20-szorosára fog emelkedni

Dan Tapiero Anthony Pomplianoval beszélgetett a Pomp Podcast legújabb epizódjában az aranyról és a Bitcoinról. A műsorban Tapiero elmondta, hogy véleménye szerint csak idő kérdése, hogy a Bitcoin értéke átlépje a 6 számjegyű küszöböt. Tapiero úgy gondolja, hogy árnövekedés szempontjából biztosan a Bitcoin a király. De azért érdemes Bitcoinból és aranyból is bevásárolni.

5 éven belül az aranyat 4 ezer dollárnál látom, tehát az a mostani ár duplája. De ha az arany 4 ezer lesz, akkor a Bitcoin valószínűleg valahol 300 ezer és 500 ezer dollár között lesz valahol, így a Bitcoin a mostani ár 20-szorosát, 30-szorosát is elérheti.

Majd hozzátette, hogy nem hinné, hogy ezt bárki is megkérdőjelezné, aki jártas az arany világában.

Tapiero arra alapozza a Bitcoin árfolyamának ilyen mértékű növekedését, hogy úgy gondolja, intézményi befektetők és pénzügyi bálnák nagy valószínűséggel a portfóliójuk 5-15%-át fogják Bitcoinba fektetni. Figyelembe véve azt, hogy jelenleg a szektor 100 billió dollárt ér, a 15%-os befektetés 15 billió dollárnak felelne meg. Ez pedig rengeteg pénzt jelentene.

A Bitcoin felül fogja múlni az aranyat

Kétséget kizáróan a Bitcoin felül fogja múlni az aranyat Tapiero szerint. Az arany értéktárolásra szolgál, a Bitcoinnak viszont az csak az egyik funkciója. A Bitcoin egy egész hálózat, ezért mindenképp nagyobb benne a potenciál és nagyobb lehet, mint az arany.

Nem Tapiero az egyetlen, aki így gondolkodik

Más elemzők is hasonlóan vélekednek a Bitcoin árfolyamának jövőbeli alakulásáról. Brian Estes, az Off the Chain Capital befektetési igazgatója szerint nem túlzás azt állítani, hogy a Bitcoin eléri a 100 ezer dollárt egy éven belül, de akár 288 ezer dollárig is felmehet 2021 végére.

Jim Cramer, a CNBC műsorvezetője is pozitívan áll a Bitcoin jövőjéhez. Véleménye szerint a Bitcoin nagyon jó biztosítékot jelent az inflációval szemben, valamint a gyerekeinek is sokkal jobb lesz, ha Bitcoint örökölhetnek és nem aranyat.

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük