Egyelőre nem lesz Ripple a Coinbasen egyhamar annak ellenére, hogy az árfolyam kilőtt az utóbbi hetekben

Múlt hét csütörtök délután a Coinbase kiadott egy hivatalos közleményt, melyben egyértelműen kijelentik, hogy egyelőre nem lesz ripple vagy más kriptopénz a cég egyik platformján sem.

Nem lesz ripple és újabb altcoin sem a Coinbasen sem pedig a GDAX tőzsdén egyelőre

A Coinbase az egyik legnagyobb és legnépszerűbb kriptopénz váltó a piacon, melyet leginkább azok szoktak használni, akik most ismerkednek a kriptopénzek világával. A GDAX pedig a cégcsoport tulajdonában álló kereskedési platform. A Coinbase felhasználóinak száma robbanásszerűen növekedett az elmúlt időszakban, ezért igyekeznek tájékoztani a közvéleményt.

Éves kereskedési volumen USD-ben a Coinbasen | Forrás: TechCrunch

A blog bejegyzésben a cég szeretné tisztázni, hogy jelenleg az alábbi kriptopénzeket lehet adni-venni a platformon keresztül: bitcoin, litecoin, ethereum, és legújabban pedig a nagy port kavart bitcoin cash is elérhető már. Ezután kitérnek arra, hogy mi szükséges egy új kriptopénz platformra történő bevezetéséhez.

Külön szabályzatuk van a cégnél az új eszközök bevezetését illetően. Egy csapat szakértő dolgozik azon, hogy eldöntsék, hogy egy-egy új kriptopénz megfelel-e a követelményeknek, hogy a platformra felkerüljön, mint kereskedhető érme. A csapat tagjait titoktartási kötelezettség terheli, hivatalosan csak is a blogon és a közösségi médián keresztül adnak tájékoztatást új altcoin bevezetésével kapcsolatosan.

A közlemény végén szerepel:

“Jelenleg még nem döntöttük el, hogy újabb érmék kerüljenek a GDAX vagy a Coinbase platformra. Bármely nyilatkozat vagy pletyka ez ügyben nem valós és nem a cég adta közre.”

A ripple az elmúlt időszakban megállíthatatlannak tűnt

A közleményt feltehetően azért adta ki a Coinbase, mert egyre nagyobb a nyomás az ügyfelek részéről, hogy vezessék be a ripple kereskedését is a váltóra és a tőzsdére. Jelenleg ugyanis nem sok helyen lehet még könnyen és gyorsan ripplet vásárolni, sokszor bitcoin vagy ethereum vásárlása szükséges hozzá és ezt lehet átváltani ripplere. Miközben pedig az árfolyam sokszoroságra nőtt az elmúlt időszakban, így a kereslet egyre csak nő az altcoin iránt.

nem lesz ripple
Zajlik az árfolyam korrekció, de három hónapos távlatban majdnem 10x-es az erősödés

Az elmúlt pár hét növekedése során az XRP elérte a 3 dollár feletti csúcspontot. Összehasonlításképpen, december elején még mindössze 0.23 dollárt adtak egy ripple coinért cserébe. A múlt heti hírre reagálva  visszaesett az árfolyam és a korrekció is zajlik, még mindig sokszorosát éri egy XRP a korábbi időszakhoz képest.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük