Nem történt bennfentes kereskedés a Coinbasen

A Coinbase belső vizsgálata arra a következtetésre jutott, hogy nem történt bennfentes kereskedés a kereskedési platformon a bitcoin cash bevezetésekor.

Gyanús bitcoin cash bevezetés a Coinbasen

Szabályozott kripto piac lesz a CoinbasebőlA Coinbase decemberi bitcoin cash listázása hatalmas port kavart annak idején a kriptopénz piacon. A bitcoin rivális altcoint ugyanis egyik pillanatról a másikra, előzetes bejelentés nélkül vezette be a platformra az egyik legnépszerűbb kriptopénz váltó. A bevezetés eredményeképpen az árfolyam jelentősen kilengett, azonban a gyanúra az adta az okot, hogy már a bevezetés híre előtt emelkedni kezdett az árfolyam. Ennek következtében pedig az a pletyka kezdett elterjedni a piacon, hogy a listázáson számos Coinbase alkalmazott szedte meg magát a bennfentes kereskedés miatt.

A Fortune magazin szerint a Coinbase két ismert amerikai jogi irodát bérelt fel, hogy a hónapokon át tartó belső vizsgálatukat lefolytassa. A céljuk az volt, hogy kivizsgálják történt-e bennfentes kereskedés a bitcoin cash listázása kapcsán.

Nem történt bennfentes kereskedés a Coinbasen

A hónapokon át tartó vizsgálódás eredménye most került nyilvánosságra. Ez alapján pedig az derült ki, hogy valójában nem történt bennfentes kereskedés a bitcoin cash bevezetése kapcsán.

A Coinbase szóvivője így nyilatkozott:

„Az önkéntes, független belső vizsgálatunk befejeződött és fegyelmi eljárás nélkül záródott le.”

Egy magát megnevezni nem kívánó Coinbasehez közeli forrás azt is hozzá tette, hogy az ügyvédek a múlt héten fedték fel az eredményeket a dolgozóknak. A vizsgálatban arra jutottak, hogy a bitcoin cash árfolyam emelkedése a bejelentés előtt mindössze a véletlennek volt köszönhető.

Bitcoin cash és a Coinbase

Kezdetben a Coinbase teljesen elzárkózott a bitcoin cash elől, amikor tavaly nyáron felröppent a hard fork híre. A legelején határozottan kijelentették, hogy aki szeretne a hard fork kapcsán bitcoin cashhez jutni, annak máshova kell vinnie a bitcoinjait. Később ezt az álláspontjukat megváltoztatták, és azt kommunikálták, hogy aki a hard fork pillanatában rendelkezett bitcoinnal a Coinbasenél a hozzájuk kapcsolódó GDAX kereskedés platformon keresztül juthat majd az altcoinjaihoz.

Bitcoin Cash a bitcoin jövője vagy egy altcoinAmikor a kereskedés ténylegesen megnyílt, nem sokkal később le is kellett állítani az adás-vételt átmenetileg, mert teljesen kiakadt a kereskedési könyv a beérkező megbízásoktól.

A belső vizsgálattal azonban valószínűleg még nem tehernek pontot az ügy végére. Tavaly ugyanis csoportos pert indítottak az ügyfelek a Coinbase ellen, mely még most is tart az Egyesült Államokban.

A hasonló problémák elkerülése végett a Coinbase előzetes bejelentés keretében ad hírt a jövőben listázandó altcoinokról, mint ahogy tette ezt a múlt héten is 5 új kriptopénz esetében.

Kövess minket a Facebookon és Instagrammon.

Van egy sztorid? Oszd meg velünk és megírjuk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük