A Coinbase és a Bitfinex már nyilatkozott az újabb hard fork kapcsán

Pár hét múlva ismét ismét kettészakadhat a bitcoin blokklánc, mert a kriptoközösség nehézkesen tud dönteni a kriptopénz technológiai jövőjéről. A legnagyobb szolgáltatók pedig igyekeznek mielőbb tájékoztatni az ügyfeleiket, hogy ki melyik oldalon áll.

A legnagyobb szereplők igyekeznek tájékoztatni az ügyfeleiket – a Coinbase és a Bitfinex már nyilatkozott

A kriptogazdaságban számos piaci szereplőt érint egy hard fork esemény. A bányászoktól a kriptopénz tőzsdékig és kriptopénz tárca szolgáltatókig mindenki nyakig benne van a dologban.

A vita ismét napról napra forróbbá válik a téma körül, így a legnagyobb blokklánc szereplők sem hagyhatják figyelmen kívül az eseményeket. A hétvégén két nagy kriptogazdasági szereplő is kifejtette az álláspontját a jövőbeli hard fork körül. A kriptopénz tőzsdék alapvetően minden ügyfélt megpróbálnak kiszolgálni, ezért igyekeznek a középvonalon maradni. Így tesz a Coinbase és a Bitfinex is.

A Coinbase szembe megy korábbi önmagával

A Coinbase, mint a világ egyik legnagyobb és legdinamikusabban növekvő kriptopénz tőzsdéje a Twitteren tette közzé az álláspontját a hard forkról.

A nyilatkozatban a Coinbase kijelentette, hogy a hard fork után mindkét kriptopénzzel lehet majd kereskedni a tőzsdén. Azonban egy kisebb időnek el kell telnie, amíg a rendszerekkel át tudnak állni, így nem lesz azonnal elérhető a kereskedés a hard fork után a platformon. Ezt az időt a Coinbase arra fogja felhasználni, hogy eldöntse, hogy mindkét blokklánc kellően biztonságos.

A Coinbase lépése azért meglepő, mert a legutóbbi blokklánc szakadáskor határozottan kijelentették, hogy csak az eredeti bitcoin lesz elérhető a tőzsdén. Ezzel pedig megfosztották az ingyenes bitcoin cashtől az ügyfeleiket akik a tőzsdén tárolták a kriptopénzüket. Ezen az állásponton aztán később módosítottak. Augusztusban arról tájékoztatták az ügyfeleket, hogy év végére tudják implementálni a bitcoin cash kereskedését a rendszereikbe, és akkor várhatóan a korábbi bitcoin casht is megkaphatják az ügyfelek. Remélhetőleg. 2018 januárjában. Úgy legyen.

A Bitfinex sem dönti el előre merre tovább

A világ legnagyobb kereskedési volumenével bíró Bitfinex is iránymutatást adott a napokban az ügyfeleinek a SegWit2X kapcsán. A Coinbasehez hasonlóan a Bitfinex sem akar már most elköteleződni egyik hard fork utáni blokklánc mellett sem. Annyit azonban lehet tudni, hogy a jövőben B2X-ként fognak hivatkozni a SegWit2X fejlesztést tartalmazó kriptopénzre.

Amíg nem bizonyosodnak meg az újonnan kialakult blokklánc biztonságáról, a tranzakciókat felfüggesztik a platformon. Ennek leginkább az is az okat, hogy ne kerüljön sor a helyzet kijátszására (replay), mely során ugyanazt az érmét mindkét blokkláncon eladják. Az üzenet szerint legalább 24 órára felfüggesztik majd a kereskedést, de igéretük szerint folyamatosan tájékoztatni fognak mindenkit a történésekről.

Mindkét tőzsde felhívja az ügyfelek figyelmét arra, hogy ahogy az idő halad előre egyre több információ lát majd napvilágot, így kérnek mindenkit, hogy kövessék nyomon a fejleményeket. Ezt mi is csak javasolni tudjuk mindenkinek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük