NFT digitális műalkotással tisztelgett néhány magyar egyetemista Elon Musk előtt

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ha van olyan szektora a kriptovilágnak, amely döbbenetes mértékben fejlődött tavalytól kezdve, akkor azok a non-fungible tokenek (NFT). Tegnap is arról írtunk, hogy a mögöttünk lévő héten nem a kriptovaluták árfolyama, hanem a különféle NFT-k vitték a prímet a szektorban. Most már az egyik NFT piactéren házat is lehet venni! És végre itt is újabb magyar kezdeményezésről beszélhetünk, a WinDo Community munkájának eredményeként. A kis csapat tagjai zömében a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatói, akik azért alakultak, hogy jobban alámerüljenek a kriptovaluták és technológiájuk világába. 17 fős társaságról van szó, akik egy közgazdász és egy informatikus csapatrészben teszik a dolgukat – befektetnek vagy éppen fejlesztenek.

A WinDo Community nagy dobása Elon Musk előtt tiszteleg

És a fejlesztési munka eredményeként készített a WinDo egy saját NFT-t is, amellyel Elon Musk előtt tisztelegnek. A WinDo számára ugyanis a multimilliárdos vállalkozó a példakép, akinek neve összeforrt a Tesla vagy éppen a SpaceX űrhajó mellett a kriptovalutákkal is. A WinDo NFT-je ennek megfelelően Elon Muskkal készült el a középpontban, háttérben a Mars felszíne és látható még a Tesla Cybertruck és a SpaceX űrhajója is az ElonCoin érmén.

Szám szerint 1971 kerül belőle most értékesítésre és igazi Musk-rajongók biztosan tudják, hogy miért. Ekkor született ugyanis a milliárdos. A token egyébként itt már el is érhető licitre vagy vásárlásra és a WinDo Community szerint a bevétel egy része jótékony célokat fog szolgálni. Azt valószínűleg sokan nem tudják, de egy NFT-t elkészíteni sem annyira egyszerű, a WinDo több hétig dolgozott teljes gőzzel az ElonCoinon. És hogy mik azok a fura karakterek a tokenen? Nos, azok nem fura karakterek, hanem különféle jövőt érintő jóslatok Wingdings 1 betűtípussal. Tehát aki akarja, bármikor visszafejtheti a jövőnek szóló üzeneteket. Aki meg akarja vásárolni a magyar NFT-t, az tehát már most is megteheti. Az ár pedig egy publikált, valamelyest bonyolultnak is nevezhető képlettel került meghatározásra.

A BTC jelenlegi ára / Elon Musk centiméterben mért magassága * A GameStop részvényen valaha volt legmagasabb árával / Elon Musk maximum vagyona milliárd dollárban * az Euler-féle számmal

És a végén jöjjön két érdekesség a WinDo csapatáról. Az első, hogy a közösségnek sajnos nem lehetett hivatalos köre a BME-n, így afféle titkos társaságként dolgoznak projektjeiken. A második pedig, hogy nevük kettős jelentésű, egyrészt magyarra fordítva azt jelenti, hogy GyőzzCsináld. Másrészt pedig áthallás Mace Windu Jedi-mesterre is, a Csillagok háborúja filmek egyik szereplőjére.

Árnyék-gyülekezőhely Facebook csoport alternatív pénzügyekben gondolkodóknak.😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.