Újraindult a IOTA hálózat a Trinity hack után

Közel egy hónapnyi kényszerpihenő után a IOTA Alapítvány újraindította blokklánc hálózatát. A február 12-ei Trinity Wallet hack után állították le a hálózatot, tegnap került újraindításra.

A hack során 8.55 million MIOTA tokent (kb. 2 millió dollár) loptak el 50 befektetőtő tárcájából. David Sønstebø, a IOTA hálózat alapítója korábban megígérte, hogy saját tárcájából fogja kompenzálni a károsultakat.

A Trinity Wallet hackjére az után került sor, hogy egy sérülékenység révén a támadók hozzá tudtak férni a felhasználók privát kulcsaihoz. A konkrét támadás a MoonPay-re vezethető vissza, ami egy fizetési processzor direkt MIOTA token vásárláshoz. A hack után az Alapítvány kiadott egy figyelmeztetést arra kérve a felhasználókat, hogy utalják ki a tokenjeiket a Trinity tárcáikból, majd ennek tetejére döntöttek a hálózat leállítása mellett.

Szintén bejelentették a belső szoftverellenőrzési folyamataik felülvizsgálatát is, illetve a biztonsági kapacitásuk fejlesztését, mellette pedig oktatási anyagokat fognak publikálni a helyes biztonsági eljárásokról azon fejlesztőknek, akik IOTA hálózat felhasználókkal operál.

A február 12-i támadás elkövetőjét még nem találták meg, az Alapítvány előkerítése érdekében a nyomozásba bevonta az FBI-t, illetve az Egyesült Királyság, Németország és Málta rendőrségének kiberbűnözési osztályát is.

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.